Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Utpekade mannen bryter tystnaden om romansryktet med Ebba Busch

27 jul, 2022, 09:00 

Nu klargörs allt.

Annons
Här är partiledarnas partners!Brand logo
Här är partiledarnas partners!

Det börjar dra ihop sig inför det stundande valet i höst, och partiledarna syns både här och där för att lyckas värva de där sista viktiga rösterna. I talkshow-soffor, youtube-klipp och i talarpodiet – ja, de är nästan överallt.

Och precis som med alla offentliga personer börjar det florera romansrykten kring våra politiker, vissa mer engagerande än andra. Nu väljer en utpekad man, som också råkar vara politiker, att reda ut den påstådda romansen med KD-ledaren Ebba Busch en gång för alla.

Romansen med Markoolio

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch är inte sällan ett föremål för löpsedlar. En hustvist, en påstådd flört med Markoolio, en portning från modegala och en syrlig dispyt där Niklas Strömstedt tog sig ton är bara några av rubrikerna som florerat kring den Uppsalabördige politikern.

Annons

Just ryktena om en hemlig romans med artisten Markoolio sköts dock ner snabbt, både av Marko, och Ebba själv. Hon berättade för Svensk Dam om hur det egentligen låg till, och den som hade hoppats på att få se Ebba på Markoolio-konsert riskerar att bli besviken.

– Jag fick läsa i tidningen att jag var tillsammans med Markoolio. Ja, honom träffade jag någon gång för tio år sedan, men har inte sett sedan dess. Är det så här det ska vara? För mig blir det lite en jämställdhetsfråga. Har vi inte kommit längre än att en kvinna inte kan få vara sin egen? Måste hon ha en man, eller någon annan för den delen?, säger hon till Svensk Dam.

Markoolios svar var om än kortare, men talade sitt klara språk.

”Nej. Folk verkar ha tappat det”, skriver Marko Lehtosalo i ett meddelande till Hänt.

Men nu är det en annan profil som det ryktas om att Amor har skjutit sina pilar på.

Marko "Markoolio" Lehtosalo
Markoolio har alltså inte sjungit sig in i Ebba Buschs hjärta.

Bryter tystnaden – efter alla rykten

Det är alltså inte bara Ingen sommar utan reggae-stjärnan Markoolio som Ebba Busch kopplats ihop med efter skilsmässan från sin man Niklas 2019. Nu har det rört sig betydligt närmare henne, och påstås handla om någon i hennes yrkeskrets.

Annons

Det är ingen mindre än Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson, som avslutade sin relation med Louise Erixson 2020. I SVTs satsning Valet forever, bjuds politiker in för att svara på frågor som blossat upp på anonyma nätforum, och när SD-ledaren gästar riktas fokus mot Ebba.

Tråden, som kommer från nätforumet Flashback, och som gett upphov till frågan lyder:

”Har Ebba Busch och Jimmie Åkesson en romans?”

Jimmies svar är, precis som Markoolios, kort, men tydligt.

– Det stämmer inte alls, svarar Jimmie Åkesson.

Han passar dock på att skoja till det lite.

– Eller vad svarade Ebba?

Tråden som diskuteras är oerhört populär, och visar att frågan engagerar. Den har i skrivande stund 21 sidor med spekulationer, och drygt 80 000 sidvisningar, men diskussionen har alltså nu nått vägs ände.

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson och Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch inför partiledardebatt i TV4.
Kollegor, men inte mer än så.

Foto: TT

Annons