Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Världsstjärnans pik till Sverige

25 jul, 2023, 18:30 
Samuel Björn

Kända skådespelaren nämner likheterna med Sverige och...

Annons

Barbiefilmen har slått ner som en bomb världen över. Under sin premiärhelg på bioduken drog filmen in över 1,6 miljarder svenska kronor. På tal om bomb drog filmen in nästan dubbelt så mycket som biokonkurrenten Oppenheimer med sina 832 miljoner kronor, skriver LA Times.

En svenskkoppling till filmen då?

Ja men visst ska ni få det! Will Ferrell som är med i filmen ger nämligen en flört till landet han numera spenderar sin sommar i, på bioduken.

Presenten till Tilde de Paula

Will Ferrells skådespelarkollegor, tillika huvudroller i filmen om Barbie, Ryan Gosling och Margot Robbie var nyligen med i svensk TV då han blev intervjuad i programmet Tilde.

Annons

Tilde de Paula flög till London för att träffa skådespelarna under en pressträff fylld med stjärnor till höger och vänster.

I en intervju med Expressen så berättar Tilde att Ryan gav henne en present, som hon själv inte var säkert imponerad över.

– Ryan gav mig en present. ”Det är lugnt”, svarade jag. Han sa: ”Här, vill du ha ett par?” Och jag sa: ”Det är bra, tack”. Han bara tittade på mig och sa: ”Ta dem bara! Du behöver inte ha dem på dig.” Och jag bara: ”Okej”, helt otacksam, säger hon till Expressen och fortsätter:

– Det var ett par solglasögon. Men sen kom jag på att jag kan ta hem dem och ge till min dotter och säga att: ”De här har Ryan tagit på”. Det kanske var kul?, berättade hon.

Morgon Robbie, Ryan Gosling och Ana Cruz Kayne
Margot Robbie och Ryan Gosling tillsammans med Ana Cruz Kayne i filmen Barbie.

Will Ferrells svenskflört

Men mer svenskkoppling skulle komma när väl filmen hade sin premiär. "Barbieland" som filmen utspelar sig i "är en plats där inga känslor förutom de glada och positiva får plats".

Annons

I filmen så passar Will Ferrells karaktär på att lägga en flört till Sverige. Han säger nämligen att "Barbieland" är som en liten stad i Sverige.

Om det faktiskt är sant borde ju faktiskt Will Ferrell veta.

Will Ferrell är nämligen gift med svenska Viveca Paulin. Tillsammans har de barnen Magnus, Axel och Mattias Ferrell och sedan flera år tillbaka spenderar de sina somrar sin sommarstuga i Hammersta.

Will Ferrel med familj
Will Ferrell med sin familj på premiären utav Barbie.

Detta är inte heller Will Ferrells första flört med Sverige. 2014 var han med i svenska tv-programmet Welcome to Sweden och inför fotbolls EM i Ukraina 2020 (ni vet det som heter EM 2020, men som spelades 2021) så skickade komikern en galen och rolig hälsning till laget som blev väldigt uppskattad av det svenska folket.

Annons
Annons