Vidriga beskedet för Henrik Lundqvists fru: "Det krossar mitt hjärta"

Therese Andersson och Henrik Lundqvist

De har känt varandra i 22 år och varit gifta i nio. Nu har hockeyproffset Henrik Lundqvists fru Therese Andersson nåtts av en fruktansvärd nyhet om sin man.
Här är Sveriges 5 rikaste!
Slå på ljud

Kärleken mellan Henrik Lundqvist, 38, och Therese Andersson, 38, kan göra många avundsjuka.

Ja, paret träffades redan 1998 då Henrik fortfarande spelade för Frölunda. Tolv år senare sa de "ja" till varandra på Jungfruöarna i Karibien.

Sommaren 2012 var det dags för paret att välkomna sin första dotter till världen, Charlise.

– Det har förstås öppnat nya perspektiv och förändrat väldigt mycket, har Henrik tidigare sagt till Café.

Med 22 år tillsammans, två barn och en flytt över till stora USA har paret varit med om mycket. Och nu i veckan har Henrik och Therese prövats ytterligare.

Då fick de ett mardrömsbesked.

LÄS MER: Helena Seger får besked om framtiden från Zlatan Ibrahimovic

"Det krossar mitt hjärta"

Henrik Lundqvist har drabbats av hjärtfel. Det berättar hockeyproffset på Instagram under torsdagen.

”Det krossar mitt hjärta (bokstavligen) att dela de här nyheterna: Jag kommer inte att ansluta till Capitals den kommande säsongen. Efter många veckor av tester och konversationer med specialister runtom i landet, har det nu fastslagits att jag har ett hjärtfel som kommer hindra mig från att gå ut på isen", skriver Henrik.

Han forsätter:

"Tillsammans har vi beslutat av risken att spela före behandling är för hög. Så jag kommer att spendera de kommande månaderna med att lista ut vad som är bäst".

Beskedet har tagit hårt på Henrik, hans många fans och självklart hans fru Therese, som funnits vid hans sida i alla dessa år.

LÄS MER: Helena Segers okända liv – utan Zlatan

Henrik Lundqvist och Therese Andersson, 2019.

Omtumlande tid för familjen

Den hemska nyheten kom plötsligt. Så sent som den 3 december berättade Lundqvist om hur bra han trivdes i sitt nya lag, Washington Capitals.

För familjen har tillvaron dock varit lite upp och ner ett tag. I april flyttade Henrik Lundqvist med familj temporärt till Göteborg på grund av coronapandemin.

– Det är en jättekonstig tid vi lever i just nu. I New York framförallt så är det en extrem situation. Så det kändes bra att komma hem och vara nära familj och vänner, sa Lundqvist då i SVT:s program ”Luuk & Hallberg”.

Foto: TT