”Wilma” bytte liv helt efter Skärgårdsdoktorn – så lever hon i dag

Ebba Hultkvist Stragne spelade läkardottern Wilma i SVT-serien ”Skärgårdsdoktorn” i slutet av 1990-talet. Det här gör hon i dag!

Slå på ljud

I slutet av 90-talet hade serien Skärgårdsdoktorn premiär och blev genast en enorm tittarsuccé. Ja, den är en av SVT:s största framgångar på senare tid.

Saltö, som är en fiktiv ö i Stockholms skärgård, är i behov av en ny läkare. Johan Steen, som spelas av Samuel Fröler, kommer och tar över den från sin svärfar Axel Holtman (Sten Ljunggren). Johan har dottern Wilma som i serien får kämpa för att passa in i sin nya tillvaro, med nya klasskompisar och ett nytt socialt liv. Anledningen är för att hon har bott i Afrika under en längre tid där pappa Johan jobbat för Läkare utan gränser. Det tar ett tag innan hon och pappan blir accepterad av öborna – och när Wilma sedan gör allt för att passa in bryter hon mot många av sin pappas regler.

Samuel Fröler som läkaren Johan Steen och Ebba Hultkvist Stragne som dottern Wilma i ”Skärgårdsdoktorn”.

Samuel Fröler som läkaren Johan Steen och Ebba Hultkvist Stragne som dottern Wilma i ”Skärgårdsdoktorn”.

Karaktären Wilma blev omåttligt populär, det märktes inte minst år 2000. Då fick 887 nyfödda flickor namnet Wilma – och när 2007, när serien gått i repris, var namnet föräldrarnas populäraste val att ge sina döttrar.

Ebba Hultkvist Stragnes nya liv efter Skärgårdsdoktorn

I dag har skådespelaren Ebba Hultkvist Stragne, som spelar Wilma, vuxit upp. När serien började spelas in var hon i 12-årsåldern och i dag har hon två egna barn, Greta och Hedda. Hon är en av seriens mest älskade karaktärer och fick en bra start i karriären med Skärgårdsdoktorn.

”Wilma” var en av de mest älskade karaktärerna i SVT-serien ”Skärgårdsdoktorn”.

”Wilma” var en av de mest älskade karaktärerna i SVT-serien ”Skärgårdsdoktorn”.

Men trots genombrottet i älskade serien har Ebba valt att inte fortsätta med skådespelandet: hon har bytt bana och jobbar med något helt annat i dag.

– Skådespeleriet var kul, men jag kände aldrig att jag ville satsa på det till hundra procent. Jag har helt enkelt gjort det som kommit i min väg, sånt jag blivit nyfiken på, säger hon till Aftonbladet.

Dykt upp i Viaplay-serien ”Den inre cirkeln”

Ebba är ändå stolt över sin insats i SVT-serien.

– Det är svårt att bedöma något man själv är med i, men jag är stolt över att ha varit med och anser nog att ”Skärgårdsdoktorn” är rätt tidlös.

Så här ser Ebba Hultkvist Stragne ut i dag!

Så här ser Ebba Hultkvist Stragne ut i dag!

Efter att hon gått ut gymnasiet pluggade hon till civilekonom på Handelshögskolan. Hon jobbar inom pr och kommunikation på Bohmans Nätverk, där hon också är delägare. Men hon har inte lagt skådespelaryrket helt på hyllan. Så sent som 2019 såg vi henne gästskådespela i tv-serien ”Den inre cirkeln” på Viaplay, där hon spelade mot bland andra Olle Sarri, Nanna Blondell och Niklas Engdahl.

Foto: TT, Carl-Johan Söder/SVT.

LÄS MER: Sanningen om folkkära artisten Robert Broberg – exfrun Eva Bolin talar ut

LÄS MER: Malin Berghagens stora oro för sin pappa Lasse: "Jag är rädd"

LÄS MER: Ica-skådisarnas uppgörelse med matjätten – som tittarna inte vet om