Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Zlatan och Helenas mardrömsbesked – storinvesteringen hotad!

08 sep, 2022, 08:00 
Simon Holm Stålhand

Hotet som Helena Seger och Zlatan Ibrahimovic inte vill höra av.

Annons
Därför är Helena Seger så hemlig!Brand logo
Därför är Helena Seger så hemlig!

Fotbollsspelaren, Zlatan Ibrahimovic valde att spela ytterligare en säsong i Milan. Samtidigt har hans söner tagit plats i Milans ungdomslag, vilket betyder att hela familjen nu ska flytta från tryggheten på Östermalm.

Vid sidan av fotbollskarriären så är Zlatan en entreprenör ut i fingerspetsarna. En av de branscher som han har sökt sig in på är kryptokonst.

Kryptokonsten, eller digitala konstverk, tog internet med storm förra året. Det kallas också NFT som står för ”non-fungible tokens” vilket är ett slags äkthetsbevis där ägarskapet lagras i en blockkedja som hindrar ett digitalt konstverk från att kopieras.

I slutet av mars kom den första delen i Zlatan Ibrahimovics NFT-serie, som han valde att kalla ”The Laws of Adrenaline: An NFT Collection”.

Allt var frid och fröjd.

Zlatan och Helenas mardrömsbesked

Sedan släppte Zlatan ytterligare en serie av verk från italienska konstnärer som gjort digitala verk baserade på hans senaste självbiografi ”Adrenalina: Mina okända berättelser”.

Men nu verkar det som att marknaden är mättad.

Wall Street Journal rapporterade häromdagen att antalet sålda objekt sjunkit från den absoluta toppen i september förra året, då runt 225 000 objekt såldes under en vecka, till bara 19 000 sålda objekt förra veckan.

Den sista delen i ”The Laws of Adrenaline: An NFT Collection” släpps i juni.

Det är oklart hur försäljningen av verken har gått, men det ser inte jättelovande ut för Zlatan och Helenas sidosyssla.

Annons