Zlatans krav på kungen – de fick inte vara med på bilden

30 aug, 2022, 13:30 
AvIbraheem Alsalman

Detaljerna från mötet med kungaparet!

Annons
Zlatan avslöjar: Så träffades han och Helena Seger
Zlatan avslöjar: Så träffades han och Helena Seger

Zlatan Ibrahimovic, 40, anses av många vara Sveriges bästa idrottare genom alla tider. Fotbollsstjärnan, som har representerat klubbar som Barcelona, Manchester United och Juventus, har vunnit över 30 titlar i sin karriär och för några år sedan betraktades han som en av världens allra bästa anfallare.

De prestationerna har såklart inte gått obemärkt förbi. Zlatan har prisats flera gånger båda i Sverige men också mest utanför och internationellt.

I Sverige valde kungahuset att uppmärksamma en stor idrottsman genom ett besök. Det var 2015 som kung Carl Gustaf och drottning Silvia besökte Zlatan Ibrahimovic i Paris där han spelade med Paris Saint-Germain.

Recept.se Nyhetsbrev

Tanken var att kungaparet skulle träffa Zlatan Ibrahimovic, Caroline Seger och Kosovare Asllani. Alla tre spelade i PSG:s herr- och damlag. I boken ”Ibra – grandeur nature” berättar författarna Damien Degorre och Arnaud Hermant, till vardags PSG-experter på tidningen l’Équipe, detaljrikt om Zlatans möte - och krav - för att få till det.

Annons

Zlatans krav inför mötet med kungaparet

För kontexten så måste vi blicka tillbaka ett år. Ibrahimovic hade då skämtat om att fotbollsspelaren och landslagsstjärnan Therese Sjögran skulle kunna få en cykel av honom som autograf. Ett skämt som inte landade väl hos flera damspelare och Caroline Seger och Kosovare Asllani rasade och tog till sociala medier för att uttrycka sin besvikelse.

”Aldrig har jag under dessa år behövt känna mig så liten som jag gjorde när vår största idrottsprofil genom tiderna uttryckte sin åsikt om DAMfotbollen”, skrev Seger på Instagram.

Av allt att döma var relationen dem tre inte så bra. Och därför ställde Zlatan ett krav på kungahuset: antingen jag eller dem. Han menade att han inte kommer ställa upp på en bild med alla tre.

Sagt och gjort så fick Caroline Seger och Kosovare Asllani ett sent meddelande, ett dygn innan mötet, att besökt med kungaparet "ställs in".

”Vi var bjudna för att idag träffa Kungen och Drottningen, i går kväll blev det tydligen ’inställt’ vilket inte gällde för alla. Varför det blev så här låter vi vara osagt. Dock vill vi poängtera att det har ingenting att göra med vårt kungapar”, skrev Asllani kort efter beskedet.

Men en bild fick vi i alla fall – på Zlatan Ibrahimovic tillsammans med kungaparet.

Annons