Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Zlatans kryptiska ord om hemligheten med Helena Seger: ”Säger aldrig”

16 apr, 2022, 12:00 
https://image.svenskdam.se/image-7273048?imageId=7273048&width=1320&height=1320&cropw=60.61&croph=52.24&x=28.57&y=9.36
Lars Johansson

Slantsingling, dubbelparkering och gömd i en källare.
Våra kändisar har de mest otroliga historier om hur deras kärlekssagor tog sin början.
– Vi säger aldrig vilken som är sann, har Zlatan Ibrahimovic sagt om ryktena om hur han och Helena Seger en gång blev ett par.

Annons
Zlatan avslöjar: Så träffades han och Helena SegerBrand logo
Zlatan avslöjar: Så träffades han och Helena Seger

ZLATAN IBRAHIMOVIC, 40, OCH HELENA SEGER, 51

Historien om hur vår största fotbollsstjärna genom alla tider, Zlatan Ibrahimovic träffade sin Helena Seger är numera en modern kärleksklassiker.

De träffades för första gången 2002 utanför Malmö centralstation, han ung, kaxig och en världsspelare i vardande. Hon en ambitiös och hårt arbetande kvinna som jobbat som bartender, läst marknadsföring och hade en karriär som marknadschef på flygbolaget Fly Me i Göteborg.

Och visst slog det blixtar från första stund.

Helena blev arg när hon insåg att Zlatan dubbelparkerat in hennes bil och gick fram till fotbollsspelaren för att läxa upp honom.

I sin biografi "Jag är Zlatan" berättar Milan-proffset att han blev imponerad av hennes attityd, letade rätt på hennes telefonnummer och de började dejta.

För Zlatan och Helena började det med en inparkerad bil. Men hur möttes egentligen våra största kändispar? Svensk Damtidning ger dig svaret.

Under en intervju med magasinet Fashion Beans berättade Rosengård-sonen kryptiskt:

– Det finns två olika historier: En där jag jagade henne, och en där hon jagade mig. Vi säger aldrig vilken som är sann. Vi säger att det är 50/50. Men troligen var det jag som jagade henne. Men berätta inte att jag sa det.

Annons

Hösten 2004 skrev Zlatan så på för Juventus i Italien. I sin biografi berättar han hur Helena, arbetade för hårt. Det var ett kringflackande liv mellan Göteborg, Malmö och Turin. Till Elle har hon själv sagt att kollapsen var nära. 2005 flyttade hon med till Italien.

Nu har Sveriges största stjärnpar alla kategorier två söner tillsammans, Maximilian, 15, och Vincent, 14.

Niklas Strömstedt och Jenny Strömstedt. Kaffe kan vara grejen.

NIKLAS STRÖMSTEDT, 63, OCH JENNY STRÖMSTEDT, 49

Hur Niklas Strömstedt och Jenny Strömstedt träffades var länge en väl förborgad hemlighet. Trots spirande kärlek och giftermål 2011 väntade paret ända fram till dess att deras relationsproduktion "Tillsammans med Strömstedts" hade premiär 2017 innan de fullt ut avslöjade hur deras gemensamma saga tagit sin början.

Annons

Popartisten och programledaren flyttade in i lägenheter bara 100 meter från varandra. Efter en tid började de springa på varandra på det lokala kaffestället.

– Vi bytte nummer med varandra en dag och sedan hann jag knappt därifrån innan det första sms:et kom. Det var jättehärligt, berättade Niklas i programmet och fick snabbt en replik av Jenny:

– Det var inte riktigt så. Jag kanske skickade ett sms, men det var du som ville att vi skulle ses. Hela upplevelsen är att det var du som raggade upp mig. Du är ju en gammal popstjärna som var stor på nittiotalet, så du tror att alla tjejer som pratar med dig raggar upp dig, sa hon och skrattade.

Parets första dejt var en romantisk middag, men Jenny Strömstedt var på förhand inte helt säker på om det faktiskt var en riktig dejt.

– Vi hade bestämt oss för att äta middag, men jag hade ingen aning om ifall det var en dejt. Jag hade inga pengar för jag var så fattig, så jag drog hem till en kompis som också var pank, men som lånade pengar av sin kille till mig. Så att jag skulle kunna betala för mig själv om det inte var en dejt.

Annons

I dag har paret kommit överens om att den där första måltiden tillsammans ändå var en kärleksträff.

– Ja, det var en dejt. Fast vi hånglade inte efteråt, sa Jenny med ett skratt.

Både Niklas Strömstedt och Jenny Strömstedt har flera tidigare förhållanden bakom sig. Han har varit gift med Efva Attling och sambo med Agneta Sjödin Popstjärnan har även haft en relation med Kattis Ahlström. Jenny var tidigare gift med Fredrik Östergren.

Lotta Engberg och Mikael "Soldoktorn" Sandström. Sveriges kanske offentligaste flörtande?

MIKAEL "SOLDOKTORN" SANDSTRÖM, 63, OCH LOTTA ENGBERG, 59

Det började som ett skämt i tv. Men slutade med kärlekslycka och samboskap. Här är berättelsen om hur Sveriges kanske mest officiella parbildning gick till.

Lotta Engberg hade fått frågan hundra gånger förut. Nu fick hon den återigen under en intervju med Aftonbladet: "Är du singel?", "Träffar du någon speciell?".

Annons

Svaret blev först som så många gånger förr. Sångerskan var trött på män, trivdes bra som det var. Sedan la hon oväntat till:

– Doktor Mikael tycker jag är intressant. Honom är jag lite nyfiken på. Om han ringer kan jag tänka mig att gå på dejt.

Karusellen var igång.

– Hon skulle väl skoja till det och tyckte att jag såg trevlig ut, har Mikael Sandström berättat i "Tillsammans med Strömstedts".

Media var inte sena att undersöka hur "Soldoktorn" själv ställde sig till inviten.

– Hans svar dök upp ganska snabbt på nätet och då kände jag, nämen gud ... han kanske har en tjej som blir jätteirriterad, har Lotta Engberg sagt i "Tillsammans med Strömstedts".

Hon bad TV4 om att få Mikael Sandströms mobilnummer för att kunna skicka ett sms och ”sköta det proffsigt”. Det vill säga be om ursäkt.

Men redan under våren 2020 berättade Doktor Mikael i "Efter fem" på TV4 att han hade kontakt med Lotta Engberg om en möjlig dejt, och senare under sommaren bekräftade "Soldoktorn" att paret faktiskt hade haft tid att ses – och att kvällen varit utomordentligt trevlig.

Annons

Aftonbladet kunde i början av augusti samma år berätta att de tu hade fortsatt att träffas, med Doktor Mikael vågade inte säga att Lotta Engberg var hans flickvän – utan sköt snarare över frågan till den folkkära programledaren och sångerskan.

– Är mer än hellre Mikaels tjej. Finare kille får man leta efter, skrev Lotta Engberg i ett sms till Nöjesbladet.

Så.

Femte augusti tog "Soldoktorn" bladet från munnen och berättade för Hänt att de två var tillsammans och att de inte såg sig själv som singlar längre.

– Ja, det kan man väl säga, svarade överläkaren.

Numera lever kändisparet ihop i det nyinköpta huset i Mölnlycke utanför Göteborg. Deras boende står på en skogstomt som sluttar ner mot en bäck. Vid vattnet hittar man en grillplats och alldeles i närheten en odlingsbänk som Lotta nyttjat till potatis.

Huset på 385 kvadratmeter innehåller bland annat en spa-avdelning med bastu och pool. Det finns även ett biorum med filmduk och biofåtöljer.

Tänk vad en slentrianfråga under en kvällstidningsintervju kan åstadkomma.

Erik Haag, Lotta Lundgren och Martina Haag. En skilsmässa, en ny relation och en hyllad separationsbok.

ERIK HAAG, 54, OCH LOTTA LUNDGREN, 51

Få inledningar på en relation har väckt så mycket uppståndelse som den mellan Erik Haag och Lotta Lundgren. Och mynnat ut i en så stor skilsmässoskandal.

Annons

2013 ansökte kändisparet med stort K – Erik och Martina Haag – om att gå skilda vägar. De hade då varit tillsammans i 18 år och familjen bestod av fyra barn. Ihop briljerade de i "På spåret", och tog hem hela tävlingen.

Bara månader senare skilde sig också Lotta Lundgren. Spekulationerna om en romans mellan henne och Erik Haag kom snabbt i gång, men de vägrade konsekvent kommentera sitt förhållande.

De båda tv-stjärnorna träffades genom programmet ”Landet brunsås”, som gjordes tillsammans med Henrik Schyffert. Ryktena om att frontfigurerna i SVT:s ”Historieätarna” också var ett par privat eskalerade.

Men inte förrän 2016 kom bekräftelsen angående att Amors pilar träffat rakt i tv-duons hjärtan.

– Jag skilde mig häromåret från Martina. Det är verkligen just en livskris för det var så många inblandade. När det kommer till media så hanterar jag skilsmässan genom att inte snacka om den så mycket, sa Erik Haag i en intervju med Café.

Annons

Han fortsatte:

– Jag skulle aldrig våga kommentera Lottas skilsmässa. Hon är väldigt snäll men kan bli otroligt sträng.

Året innan bekräftelsen kom skrev ex-frun Martina Haag en uppmärksammad bok – "Det är något som inte stämmer" – om hur separationen ska ha gått till. Namnen är utbytta, men innehållet pekar obönhörligen åt Erik Haags och Lotta Lundgrens håll.

Expressen skrev i sin recension:

"Men så har vi själva innehållet, en kortfattad, brutal skildring inifrån en mångårig relations sönderfall. Det är historien om författaren Petra som blir dumpad av maken Anders efter att han under en längre tid varit otrogen med sin arbetskamrat Klara, som han spelar in ett populärt tv-program tillsammans med".

Boken blev en stor succé, och Martina Haag fick väl på ett sätt sin revansch.

Jesper Parnevik och Mia Parnevik. Du kan singla slant om det mesta. Tydligen även tillsynes evig kärlek.

JESPER PARNEVIK, 57, OCH MIA PARNEVIK, 54

Det började verkligen inte helt charmigt.

– Jag hade precis blivit proffs och gick på en nattklubb med Johan Ryström, en annan golfare. Vi såg två tjejer i baren och singlade slant om vem som skulle få prata med den vi båda var mest intresserad av. Jag förlorade, har Jesper Parnevik berättat för magasinet Café.

Annons

Istället fick han konversera au pairen Mia. Resten är svensk kändishistoria. Paret står vid varandras sida i ur och skur, genom "Parneviks" har de båda blivit storstjärnor på hemmaplan och även deras döttrars karriärer blomstrar.

Decennier senare skattar Jesper Parnevik sig lycklig att "fel" slantsida kom upp. Framgångsreceptet till ett långt och lyckligt äktenskap menar han i varit deras gemensamma strävan att hålla ihop familjen så mycket som möjligt trots de 200 resdagarna om året.

– Det fick kosta. Mia och jag bestämde oss för att göra det här till vårt äventyr. När det kostade som mest med fyra barn, två barnflickor och caddie med på resorna låg nog brytpunkten kring två miljoner dollar, har Jesper Parnevik berättat för Café.

Paret har varit gift sedan 1994. Numera går familjen alltid först för det forna golfproffset:

– En av fördelarna med det är att vi kan äta lunch ihop igen. Det har vi knappt kunnat göra på 20 år. Jag har tränat och ätit på klubben.

– Att träffa barnen varje dag är en ren lyx.

"Då går jag ner i min källare" är inte bara en låt av Pierre Isacsson. Det är även inledningen på Renée Nybergs och David Hellenius kärleksrelation.

RENÉE NYBERG, 55, OCH DAVID HELLENIUS, 48

Renée Nyberg och David Hellenius tv-powerparet framför andra. De dominerar TV4:s tablå och miljonerna strömmar in så snabbt att de knappt hinner räkna dem.

Annons

Men annat var det för 20 år sedan då de först träffades i samband med inspelningarna av "Slussen 22:00" i TV3.

Året efter blev superduon ett par, men Renée Nyberg trodde först inte på sin nya relation med kollegan, och valde därför att dölja den för sina barn, från äktenskapet med exmaken Jan Zachrisson.

– David fick smyga ut och in i källaren i ett helt år, har Renée Nyberg berättat för Expressen Söndag.

– Barnen visste ingenting. Jag gick ner med en frukostbricka på morgonen och när barnen hade somnat kunde vi umgås. David fick smyga ut och in i källaren i ett helt år.

Men han visade sig med tiden värdig och fick flytta upp från källaren. Numer är Renée Nyberg och David Hellenius gifta och har barn tillsammans.

– Jag vet att jag tänkte att jag kände mig väldigt självklar med henne, att vi var lika. Vi är ju förortsbarn båda två, vana nyckelbarn som fixat middagen själva, har David Hellenius då, sagt till ICA Kuriren.

Annons

Trots att paret varit gifta i över ett decennium tycker Renée Nyberg att deras kärlek känns fräsch och ny:

– Om jag skulle gå på känslan har vi varit ihop i fem år. Så uppenbarligen kan jag inte få nog av David. Han är väldigt generös med sina känslor och det smittar. Det är ju inte så att han kommer hem med tulpaner, det har han nog aldrig gjort. Däremot är han bra på att varje dag säga att jag är vacker eller härlig, att han älskar mig, har hon berättat i Expressen Söndag.

Annons