Drottningens markering: Prins Harrys titel borttagen

Prins Harry Meghan Markle

Signalen från drottningen är tydlig och nu har prins Harry fått sin kungliga titel borttagen från Diana-utställningen i London.

Slå på ljud

Det skulle handla om hur det är att skapa kläder åt en kunglig kund. Men i stället blev det stor cirkus kring prins Harry och hans titel på den nya modeutställningen Royal Style in the Making på Kensington Palace i London.

Hans Kungliga Höghet Prins Harry. Så stod det nämligen på skylten som meddelade att det är prinsessan Dianas söner Harry, 36, och William, 38, som har lånat ut hennes brudklänning. Men sen hann utställningen knappt öppna innan skylten drogs in och prins Harrys HKH-titel raderades.

LÄS MER: Williams och Harrys beslut om prinsessan Dianas brudklänning

Prinsessan Dianas brudklänning Utställning 2021 Kensington Palace London Royal Style in the Making

Krigsrubriker kring prins Harry – och kring prinsessan Dianas ikoniska brudklänning från 1981.

Meghan och prins Harrys plan var att skapa ett nytt och modernt sätt att vara kunglig: Målet var att de både skulle kunna tjäna egna pengar och utföra kungliga uppdrag i drottningens tjänst.

Bråket om prins Harrys och Meghan Markles kungliga titel

Men som alla vet blev det nobben och en lång och plågsam Megxit följde, där drottning Elizabeth var mycket tydlig: Meghan och Harry fick behålla sina kungliga titlar, men bara på villkor att de inte använder dem.

Men till och med inom hovet verkar förvirringen fortfarande vara stor kring prins Harrys titel och vad han egentligen ska kallas. Och det ser ut att ha varit det som inträffade på utställningen på Kensington Palace.

Prinsessan Dianas smekmånadsklänning Utställning London 2021

Harry och William har både lånat ut Dianas brudklänning och hennes smekmånadsdress i 1980-talstrendigt aprikos.

Så nu är skylten tillbaka efter allt ståhej, utan prins Harrys kungliga titel. Och utställningsarrangören Royal Collection Trust har tvingats gå ut med ett officiellt uttalande där de konstaterar att misstaget uppstod på grund av ”ett administrativt fel”. Men ytterst – ja ytterst är det trots allt drottning Elizabeths ord som är lag.

Drottning Elizabeth

Det är Her Majesty som är boss.

Utställningen Royal Style in the Making visas på Kensington Palace i London fram till den 2 januari 2022.

LÄS MER: Harry om mötet med Elizabeth: ”Var rädd för att åka hem”

LÄS MER: Babyboom i brittiska kungafamiljen: Prinsessan visar upp gravidmagen

LÄS MER: Kungens beslut för sin syster prinsessan Christina

Foto: TT.