Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Schampo mot känslig hårbotten – skonsamma favoriter

11 jan, 2021, 12:16 UPPDATERAD 13 dec, 2021, 09:31
AvSandra Bohlin
Har du problem med känslig hårbotten som kliar och fjällar? Vi listar fem skonsamma och lugnande schampon speciellt anpassade för en känslig hårbotten.
Annons
6 misstag att undvika för en vacker hyBrand logo
6 misstag att undvika för en vacker hy

Har du, precis som många andra, problem med känslig hårbotten och har svårt att hitta en hårvårdsrutin som ger ditt hår vad det behöver? I dag finns många skonsamma och bra schampon som rengör och verkar vårdande med lugna ingredienser som motverka bland annat torrhet, irritation, klåda och mjäll.

Schampo för torr hårbotten

Här är favoriterna som rengör och balanserar en torr och känslig hårbotten.

Shampoo Nettle – Maria Åkerberg

Shampoo Nettle är ett milt schampo som verkar vårdande mot hårbotten och samtidigt främjar hårtillväxten. De milda rengörande ingredienserna från majs och kokos torkar inte ut varken hår eller hårbotten och håret får fin volym och glans.

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Scalp.Spa Wash – Kevin Murphy

Micellärvatten, sellerifröextrakt och rosvatten lugnar, rengör och balanserar hårbotten. Det färgbevarande schampot passar alla hårtyper och innehåller även kokosolja som ger fukt till hårbotten. Läs mer här (reklamlänk).

Annons
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Läs mer: Vill du veta mer om torr och känslig hårbotten? Vår systersajt ELLE går igenom allt du behöver veta om hur du tar hand om din hårbotten.

Head & Hair Heal – Maria Nila

Svensktillverkade Maria Nilas storsäljande serie Head & Hair Heal har ett schampo och balsam avsett för att lugna och balansera hårbotten. Produkterna passar alla hårtyper och minskar på sikt även håravfall. Här kan du läsa mer recensioner om duon (reklamlänk).

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Scalp Shampoo – Sachajuan

Scalp Shampoo är anpassad speciellt för att motverka mjäll och klåda. Det väldoftande schampot innehåller bland annat rosmarinolja, salicylsyra och ingefärsextrakt lugnar irriterad hårbotten samt balanserar talgproduktionen i hårbotten.

Annons
Klicka här för att komma direkt till produkten.

Specifiqué Bain Vital Dermocalm shampoo – Kérastase

Specifiqué Bain Vital Dermocalm shampoo är ett rengörande och lugnande schampo från Kérastase som tillför fukt och rengör hårbotten samt dämpar irritation och inflammation i skalpen. Håret känns lätt och luftigt med fin volym samtidigt som klåda och obehag i hårbotten minskar.

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

LÄS MER:

Annons