Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

ABBA-Björn nobbar Silvia i direktsändning – tvingas förklara sig

09 apr, 2024, 19:00 
Drottning Silvia och Björn Ulvaeus
Björn Ulvaeus nobbar drottning Silvia i direktsända SVT. Nu har han förklarat beteendet.
Annons
Björn Ulvaeus dilemma med Agnetha Fältskog – efter uppbrottetBrand logo
Björn Ulvaeus dilemma med Agnetha Fältskog – efter uppbrottet

ABBA är en av världens populäraste musikgrupper och bland fansen finns även kungligheter, som kungen och drottning Silvia.

Ja, kungen har avslöjat att hans och drottningens favoritlåt är Dancing Queen. Den spelade även ABBA i anslutning till kungaparets bröllop.

Så kungen och Silvia hade en självklar plats på helgens hyllningskonsert för musikgruppen. Men det var även här en diss ägde rum.

ABBA nobbar Silvia i sändning

50 år har gått sedan ABBA vann Eurovision Song Contest med låten Waterloo, varpå de blev världsberömda över en natt.

Det här var även anledningen till det stora spektaklet på Cirkus i Stockholm där det blev underbara tillbakablickar och musikframträdanden.

Bland annat sjöng norska Astrid S kungaparets favoritlåt Dancing Queen, och Silvia personifierade låten genom att dansa på läktaren:

Men några som inte sjöng, eller ens dök upp, var ABBA själva. De meddelade redan innan via sin manager Görel Hanser till TT att de inte skulle närvara.

Annons

Snopet för många – och en nobb i direktsändning för kungaparet. Samtidigt förstår kungen och Silvia såklart, och innan SVT:s sändning tog Björn Ulvaeus, Anni-Frid Lyngstad, Benny Andersson och Agnetha Fältskog till orda på Instagram:

"Att säga tack för allt ni gett oss utan att låta trivial är inte lätt. Och detta är inte ett tillfälle för trivialitet. Detta är en glad och samtidigt högtidlig stund. Vi kan bara hoppas att ni förstår hur djupt tacksamma vi är för en lång och framgångsrik karriär och för er orubbliga lojalitet och stöd genom åren".

Sanningen bakom nobben

Och vi vet faktiskt vad i alla fall Björn gjorde i stället. Daily Mail avslöjar att han vid samma tillfälle närvarade vid firandet av musikalen Mamma Mia som markerade 25 år på West End i London.

Första gången kungen och Silvia hörde sin älsklingslåt med ABBA, Dancing Queen, var kvällen innan sin vigsel.

Det var faktiskt första gången muskgruppen uppträdde med låten överhuvudtaget och Silvia föll direkt:

– Det var första gången som jag såg dem, och hörde dem. Och jag tyckte att det var så speciellt! Det var så hjärtligt och vänligt och nära när de sjöng, har Silvia sagt i TV4-dokumentären Tronen.

Foto: Skärmdump TV4

Annons