Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Avslöjandet om Sofias hund Siri – privata bilden visar

11 jan, 2024, 07:00 
Det har gått ett tag sedan vi sist såg prinsessan Sofia och prins Carl Philips hund Siri.
Annons

Det blir förmodligen inte en lugn stund i Villa Solbacken, där prinsessan Sofia och prins Carl Philip bor ute på Djurgården.

De har ju tre barn, en busig hund, och en cool ödla – snacka om fullt hus!

Nu har det däremot gått ett tag sedan vi såg borderterriern Siri. Men en privat bild på Carl Philip avslöjar ett och annat.

Här är kungafamiljens bästa vänner!Brand logo
Här är kungafamiljens bästa vänner!

Dramat med prins Carl Philip och prinsessan Sofias hund

Siri har hängt med familjen ett bra tag. Hon skaffades för över tio år sedan, när Carl Philip och Sofia ännu inte blivit föräldrar. Att ha valp är ju ett perfekt sätt att prova på föräldrarlivet, och en bra förberedelse inför vad som komma skall.

Annons

För visst fick Sofia och Carl Philip händerna fulla med busiga Siri. Ja, faktum är att hon rymt inte bara en – utan två gånger.

Första gången var 2018, när Siri fem år gammal bestämde sig för att utforska Stockholm på egen hand. Det kunde givetvis gått illa, men på kvällen lämnades hon in till polisstationen på Norrmalm i Stockholm av en icke namngiven person. Där tillbringade hon fyra timmar, innan hennes husse och matte var identifierade.

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia med hunden Siri
Husse och matte när Siri var liten valp, 2013.
Kungafamiljens ALLA hem!Brand logo
Kungafamiljens ALLA hem!
Annons

Avslöjandet om prinsessan Sofias hund Siri – bilden visar

Siri verkar ha en äventyrar-gen i sig, för 2021 hände det igen. Då strosade hon ensam runt på Djurgården, innan 20-åriga Angelina hittade henne på en promenad. De prövade att ringa numret runt halsen utan svar, och Angelinas vän föreslog att det kunde vara prinsens hund.

Mycket riktigt – de knackade på Villa Solbacken, och prins Carl Philip och en av sönerna öppnade och tackade Angelina.

Prinsessan Sofia och prins Carl Philips hund Siri
Siri njuter i solen.

Ett tag var Siri alltså en riktig löpsedel-hund, och hon syntes då och då till på prinsparets Instagram. Men nu har det varit tyst ett tag...

Annons

Nu finns dock en bild som ger oss en glimt av Siri igen – nästan. När Carl Philip fångades på bild av Svensk Dams fotograf utanför Drottningholm, för Silvias 80-årsfest, skymtades Siris hundbur i bilen.

Det förblir osagt om Siri faktiskt satt i hundburen, men förhoppningsvis är det i alla fall en indikation på att allt står rätt till med deras fyrbenta vän!

Prins Carl Philip kör bil
Visst skymtar man Siris bur där bak!

Foto: TT

Annons