Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hovets bluff med Victorias tal i SVT – lurar tv-tittarna

15 apr, 2022, 14:00 
AvIndra Nordemar

Det är liten detalj som tittarna inte vet om när kronprinsessan Victoria önskar svenska folket glad påsk i SVT.

Annons
Här är 7 saker till du inte visste om kronprinsessan!Brand logo
Här är 7 saker till du inte visste om kronprinsessan!

Det är den första högtiden på två år då alla restriktioner är hävda och covid inte längre klassas som en allmän- och samhällsfarlig sjukdom. En alldeles speciell påsk med andra ord.

Men något som inte är nytt för i år är den traditionsenliga hälsningen från Slottskyrkan. Likt alla andra år kommer SVT sända när kronprinsessan Victoria läser ur påskevangeliet, men allt är inte som det verkar i tv-rutan.

Första kungliga påskfirandet med familjen på två år

Precis som alla andra har kungafamiljen sett fram emot ett högtidsfirande med hela familjen, och nu blir det äntligen av. Under påsken kommer de att samlas under samma tak i någon av de kungliga residensens.

Då hovet ofta är förtegna om kungafamiljens privata firanden är det även okänt var de kommer hålla hus på påskafton. Men genom åren, innan pandemin svepte över världen, har de ofta begett sig Storlien i påsktider.

Annons

Men då kronprinsessan läser påskevangeliet från Slottskyrkan på Drottningholm blir det ju svårt för henne att lämna Stockholm, kan man tro. Men sanningen är att det inte blir särskilt svårt.

Hovets bluff i SVT – sanningen om Victorias tal

För tittarna verkar det som att Victorias tal i SVT är direktsänt, men i själva verket är det inspelat i förväg.

– Kronprinsessans hälsning kommer sändas i SVT och den är förinspelad, berättar Margaretha Thorgren, hovets informationschef, till Svensk Damtidning.

Hela kungafamiljen har tagit långledigt och kan njuta av påsken utan några officiella uppdrag på schemat. För både kronprinsessparet och kungaparet drar jobbet i gång den 19 april igen – även de förtjänar ju trots allt lite semester!

Foto: TT

Annons