Bråket kring Victorias drömhus: "Har blivit så fel"

08 feb, 2023, 14:30 
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel

Det har uppstått drömhus kring ett av kronprinsessan Victorias hus.

Annons
Victorias tuffa drottningskola
Victorias tuffa drottningskola

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel har flera fastigheter att tillgå, om livet på Haga slott börjar kännas enahanda.

De har till exempel ett exklusivt fritidshus i Fågelbro, Värmdö.

– Där de har valt att köpa är ett av de dyraste områdena på Värmdö. Det finns några godbitar där det sällan säljs och där det finns mycket pengar. Just Fågelbrolandet är ett sådant område, säger mäklaren Björn Ericsson i en intervju som Svensk Damtidning gjort.

Bråket kring kronprinsessan Victorias drömhus

Recept.se Nyhetsbrev

De har också låtit bygga Villa Skönvik på Öland, en lyxig fastighet med sjöutsikt över Kalmarsund. Huset är 328 kvadratmeter stort och byggdes 2013. Så mycket mer vet vi inte, eftersom de exakta bygglovsritningarna är hemligstämplade av kommunen.

Bahia
Delstaten Bahia i Brasilien är känd för sina vita stränder och gröna palmer.

Men ingen bostad har vållat så mycket konflikt som huset i Bahia. Vi pratar om en lyxvilla vid den brasilianska surfarstaden Itacaré. Prins Daniel och en rad andra finansiärer skulle investera hundratals miljoner kronor i ett lyxbygge, vilket Svensk Damtidning tidigare rapporterat om.

Annons

Det ledde till ett storbråk. Markbolaget SVEA såg nämligen till att stänga av hela området för lokalbefolkningen.

Man reste ett taggtrådsstängsel och satte en vakt bakom som såg till att inga obehöriga tog sig in på området. Det här uppskattades inte av de boende.

– Det har blivit så fel. Svenskarna utgår från att folket är tjuvar som ska göra inbrott i deras villor. Vi skiter i deras villor. Vi vill ha tillgång till vår natur, sa Erasmo Carlos från protestgruppen Rädda Resende till DN.

Johan T Lindwall höjer området till skyarna

Lyxvillan i Bahia är beläget i ett område med väldigt exklusiv natur. Vår chefredaktör Johan T Lindwall har specialstuderat platsen.

– Det är verkligen en unik plats med fantastiska stränder och ett sällan skådat tropiskt klimat. Här lever verkligen kronprinsessfamiljen i ett rejält lyxparadis som skyddas av beväpnade vakter, säger Johan T Lindwall med ett leende.

Annons