Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Carl Philip inkallad till polisförhör – domen efter händelsen

07 mar, 2022, 19:30 
AvIndra Nordemar

Nu är domen kommen efter prins Carl Philips brott.

Annons
Sofia & Carl Philip: så kära man bara kan bli!Brand logo
Sofia & Carl Philip: så kära man bara kan bli!

Det var den 4 december förra året som prins Carl Philip var ute och körde i sin Volvo på morgonkvisten, och det gick lite för fort.

Han passerade Norrtullstunneln i Stockholm vid sju på morgonen och körde då i 89 kilometer i timmen, vilket inte är tillåtet. Högsta tillåtna hastighet på sträckan är 70 kilometer i timmen och därför fångades prinsens fortkörning upp av fartkameran.

En anmälan upprättades och Carl Philip blev varse om att han kört 19 kilometer i timmen för fort.

”Du har kört personbil med en hastighet av 89 km/h utanför tätbebyggt område trots att högsta tillåtna hastigheten där var 70 km/h. Du begick gärningen med oaktsamhet” skriver Åklagarmyndigheten i strafföreläggandet.

Prins Carl Philip i polisförhör efter händelsen

Men det tog inte slut där. I slutet av februari blev prinsen inkallad på polisförhör kopplat till händelsen. Han tvingades där förklara anledningen till hastighetsöverträdelsen – men det fanns ingen.

Annons

Enligt Aftonbladet ska Carl Philip ha sagt i förhöret att han trodde att hastighetsgränsen var 80 kilometer i timmen och inte 70, han kunde inte heller bekräfta fortkamerans mätning men ifrågasatte den inte.

Nu får han böta 2 400 kronor för sitt brott.

– Det vi kan säga är att det här har skett och att boten är betald, säger Margareta Thorgren, hovets informationschef till Aftonbladet.

Foto: TT

Annons