Carl Philips samtal till prinsessan Madeleine i Florida – mitt i dramatiken på BB

Prinsessan Madeleine gratulerar prinsessan Sofia och prins Carl Philip som har fått en till son

Carl Philip och Sofia har fått sitt tredje barn – en liten son! Och Svensk Damtidning erfar att prinsessan Madeleine var en av de första att reda på nedkomsten. Trots att hon bor så långt bort.

Hurra! Den kungliga familjen på Villa Solbacken är nu en medlem rikare. Under torsdagen, den 26 mars, föddes Carl Philips och Sofias tredje son på Danderyds sjukhus i Stockholm. Och både mor och son mår bra, skrev riksmarskalk Fredrik Wersäll i ett pressmeddelande kort efter nedkomsten.

LÄS MER: Hetaste tipsen: Det ska Carl Philips och Sofias barn heta

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia har fått en liten son

Lyckan är förstås total och hela kungafamiljen gläds med prinsparet. Inte minst kungaparet som nu har fått sitt åttonde barnbarn och som dessutom är vaccinerade mot covid-19 vilket gör att de kan träffa den lille. De äldre bröderna, Alexander och Gabriel, är också stolta – men längtar förstås efter föräldrarna som fortfarande befinner sig på bb.

LÄS MER: Så blir livet för Carl Philips och Sofias son – efter kungens beslut

Carl Philips samtal till prinsessan Madeleine i Florida

Svensk Damtidning erfar även att prinsessan Madeleine var en av dem som fick den glada nyheten först. Carl Philip och Madeleine står varandra otroligt nära och trots att lillasyster bor så långt borta så kände prinsen att han ville ringa och berätta – direkt. Det hade alltså knappt blivit morgon när faster Madeleine fick det där efterlängtade samtalet, som gör att hon nog går runt med ett stort leende på läpparna hela dagen.

– Vi är så glada och tacksamma för att få välkomna vår tredje son till familjen. Den här dagen har både vi och hans två storebröder längtat efter. Nu ser vi fram emot att få lära känna vår nya familjemedlem, sa prins Carl Philip tidigare i dag.

LÄS MER: Sofias tuffa natt inför förlossningen – nu avslöjas det!

Foto: TT