Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Chockbeskedet – han påstår sig vara Charles och Camillas okände son: ”Skrämmande lik”

27 sep, 2021, 12:30 
Prins Charles Hertiginnan Camilla

Har prins Charles och Camilla ett hemligt kärleksbarn? Det hävdar den bortadopterade Simon Charles – och nu kräver han DNA-prov.

Annons
7 saker du inte visste om hertiginnan CamillaBrand logo
7 saker du inte visste om hertiginnan Camilla

Är det en ny kunglig familjeskandal som ligger och pyr under ytan i den annars alltid så glansfulla brittiska kungafamiljen?

Ja, det kan fråga sig när man ser bilden på den australiske ingenjören Simon Charles Dorante-Day, 55: Mannen som hävdar att han är prins Charles och Camilla Parker Bowles okände och bortadopterade son.

Simon Charles Dorante-Day Prins William
Simon Charles Dorante-Day och prins William: Skrämmande lika!

Nu har han för fjärde gången kommit in med en begäran till Australiens högsta domstol där han kräver att prins Charles, 72, och Camilla, 73, ska tvingas till ett DNA-prov.

Simon Charles Dorante-Days son Drottning Elizabeth
Drottning Elizabeth till höger. Och Simon Charles son till vänster.

Har Simon Charles rätt, skulle det innebära att han är prins Williams och prins Harrys okände halvbror. Och att den brittiska tronföljden skulle skakas i grunden. För i så fall skulle Simon Charles glida in före prins William, i alla fall i teorin.

Annons

55-årige Simon Charles: ”Jag är Charles och Camillas kärleksbarn”

Simon Charles Dorante-Day Camilla Parker-Bowles
Simon Charles som ung. Till höger Camilla Parker Bowles, som han pekar ut som sin biologiska mamma.

Niobarnspappan Simon Charles Dorante-Day bor numera i Queensland i Australien, men han föddes i Portsmouth i Storbritannien den 5 april 1966.

Då var prins Charles 17 år och Camilla Shand, som hon hette då, var 18 – och hon ska enligt vad Simon Charles hävdar, ha ”försvunnit” under minst nio månader. Prins Charles ska vid samma tid ha skickats till Australien.

Prins Charles Camilla Shand Parker Bowles
Den första kända bilden på prins Charles och Camilla, tagen i början av 1970-talet.

Adoptionen skedde när Simon Charles Dorante-Day var åtta månader gammal. Han kom då till paret Karen och David Day, en familj som han själv uppger hade stark koppling till den brittiska kungafamiljen:

Annons

På 1960-talet arbetade hans morföräldrar Winifred och Ernest Bowlden båda två för drottning Elizabeth och prins Philip i ett av de kungliga hushållen. Hans mormor ska också flera gånger ha sagt att han är son till Charles och Camilla.

Simon Charles Dorante-Day hävdar han är kärleksbarn till prins Charles Camilla Parker Bowles
”Jag har bevis” säger Simon Charles Dorante-Day.

Men kan detta vara sant? Ja, likheten finns där och konstigare saker har ju hänt: I det kungliga Europa finns det sannolikt en hel del barn som under årens lopp har blivit födda utom äktenskapet och som aldrig blivit erkända.

Å andra sidan kan den gode Simon Charles också vara en av dem som biter sig fast i sin egen högst personliga ”sanning” om ett kungligt ursprung. Så svaret på frågan får vi nog bara om det där DNA-testet någonsin blir av för hertiginnan Camilla och prins Charles.

Annons
Prins Charles Hertiginnan Camilla Parker Bowles
Prins Charles och hertiginnan Camilla.

Foto: TT, Facebook.

Annons