Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Chocken: Drottning Elizabeth bröt mot reglerna – för att bjuda in Meghan

12 sep, 2022, 10:30 

Nu uppmärksammas drottningens regelbrott.

Annons
Johan T Lindwall: ”Drottning Elizabeth, du var älskad av oss alla”Brand logo
Johan T Lindwall: ”Drottning Elizabeth, du var älskad av oss alla”

Att Storbritanniens älskade monark gick ur tiden skakade om en hel nation, och en hel kungafamilj som förlorat sitt överhuvud. När beskedet om drottning Elizabeths insjuknande kom, åkte familjen direkt till Balmoral Castle där hon till slut somnade in.

Men prins Harry hann inte i tid, och hans fru Meghan Markle var inte ens på väg. Det har ryktats om en spricka, mellan monarken och prinsens fru, men det verkar finnas en annan sida av historian också.

Meghan stoppades

Det var på eftermiddagen som Buckingham Palace släppte det mycket oroande uttalandet om att läkare uttryckt en oro över drottning Elizabeths hälsa, och att hon förblir under medicinsk uppsikt. Visst har det varit känt att hälsan har sviktat, och hennes 96 år på jorden går inte att se bortom.

Men att det var så pass illa kom ändå som en chock. Allvaret blev desto tydligare när nyhetsankare på TV bar svart slips och nyhetssändningarna fokuserade enbart på att följa utvecklingen.

Annons

Men det kanske tydligaste tecknet var när informationen kom att familjemedlemmarna hade lämnat allt för att i ilfart åka till Balmoral. Tyvärr hann inte prins Harry ta ett sista farväl av sin farmor, utan satt på ett plan påväg dit när han fick dödsbeskedet. Och Meghan syntes inte av... Enligt Daily Mail som talat med kunniga, kan det bero på att Meghan inte kände sig välkommen, efter den påstådda kylan dem sinsemellan.

Tidiga bilder på när Williams plan anlände till Skottland.

Gjorde det förbjudna

Ja, att drottning Elizabeth och Meghan Markles relation ska ha varit allt annat än god pratas det ofta om. Men om detta var anledningen till att hon inte befann sig vid hennes sida är enbart spekulationer.

Och om man tittar tillbaka i historian ska det i alla fall inte alltid ha sett ut såhär, och det kan nog chocka många som tyckte sig veta allt om drottningen och Meghans udda relation.

Annons

Faktum är att drottningen till och med var beredd att bryta mot reglerna för att ha Meghan på plats, och visa sitt stöd för barnbarnet Harry.

Efter Meghan och Harrys förlovning 2017 åkte delar av kungafamiljen till Sandringham, där de ofta spenderar sina jular. Det var ingen självklarhet att Meghan skulle få en inbjudan, det enligt protokollet inte är tillåtet att medverka på sådana tillställningar innan man officiellt är ingift och en del av kungafamiljen.

Men Elizabeth valde att sträcka ut sin arm, och gjorde den fina gesten att bjuda in Meghan ändå, rapporterar Mirror.

Foto: TT

Annons