Chris O'Neill i bakslag – företaget varnas för konkurs

Chris O'Neill och prinsessan Madeleine

Chris O'Neill och prinsessan Madeleine

Chris O'Neill har fått dåliga ekonomiska nyheter. Här är rapporten som varnar för konkurs.

Chris O’Neill är en stolt man. Han sätter ett värde i att arbeta hårt och betala för sig själv – trots att hans hustru råkar vara prinsessa.

Det gjorde han klart i sin intervju med magasinet King.

Chris O'Neill: "Min far arbetade hårt"

– Jag är inte född i någon kungafamilj. Jag är Christopher O’Neill, min far var Paul O’Neill. Han var en familjefar som hade sin egen identitet, arbetade hårt och lyckades bra med det, sa Chris då.

Chris O'Neill och prinsessan Madeleine.

Chris O'Neill jobbar hårt för att försörja familjen.

Men ett av företaget som sysselsätter Chris är än så länge ingen braksuccé. Vi pratar om Gloucester Rain LLP.

Chris O'Neill varnas i ny rapport

Chris blev partner i bolaget i maj 2012. Då hette företaget Dr Foster Holdings LLP. Enligt Companies House, den statliga myndighet som har hand om bolagsregistrering i England, är Chris fortfarande en aktiv partner.

Det brittiska kreditinstitutet Endole har länge haft en ganska bister analys av läget i Gloucester Rain LLP. De gav bolaget 40 av 100 på sin skala över kreditvärdighet. Det är precis på gränsen till "Caution-läge" – alltså stadiet som signalerar att företaget kan komma att bli insolvent inom loppet av tolv månader.

Men i den senaste uppdateringen från Endole är siffrorna än värre. Nu är kreditvärdigheten nere på 35 av 100 – vilket innebär att man är inne i "caution"-läge.

Vi har tidigare rapporterat att bolagets totala tillgångar också har minskat. De ligger nu på 8,68 miljoner pund, alltså nästan 100 miljoner kronor. Men när bolaget fortfarande hette Dr Foster Holdings LLP var den totala pengapotten betydligt större. Då hade bolaget sammanlagda tillgångar på över 170 miljoner kronor.

LÄS MER: Stor oro för kung Harald efter beskedet

Chris O'neill: "Det är min uppgift"

Hur mycket tid som Chris lägger på Gloucester Rain LLP är oklart. Huvuddelen av hans yrkesliv vigs troligen åt företaget Wilton Payments. Den delen av verksamheten berättade Chris om när han och Madeleine gästade SVT-programmet Skavlan.

– Numera har jag slutat arbeta med privatkunder och håller istället på med elektroniska betalningslösningar för större företag. Min uppgift är att hitta affärsmässiga lösningar för storföretag i Europa, sa Chris då.

LÄS MER: Victoriadagen 2021- Medlemmarna i kungafamiljen som kommer

LÄS MER: Kungen och drottning Silvia flyttar