Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Daniel och Carl Philip inte överens – här blir det så tydligt

04 maj, 2024, 19:00 
Vendela Lönnqvist
TT
Ämnet tas troligtvis sällan upp under familjemiddagarna.
Annons

Det är inte direkt en hemlighet att prins Daniel är ett gediget fotbollsfan.

Estelle och Daniel svänger loss – se härliga filmenBrand logo
Estelle och Daniel svänger loss – se härliga filmen

Vilket fotbollslag hejar prins Daniel på?

Mer specifikt är han trogen Stockholmslaget AIK och har vid flera tillfällen tagit med sin sina barn prins Oscar och prinsessan Estelle på matcher.

Så att Daniel visar sitt stöd för laget är tydligt – men under familjemiddagarna på slottet håller han troligtvis lågt med hejaramsorna.

Vilket fotbollslag hejar prins Carl Philip på?

Det är nämligen uttalat sedan tidigare att prins Carl Philip inte alls har samma kärlek för AIK.

Istället håller han sig trogen AIK:s största rivaler – Djurgården.

Annons

– Carl-Philip är djurgårdare i alla fall. Han har varit här på Kaknäs med djurgårdströja, har lagets sportchef Bosse Andersson tidigare sagt i ett reportage av Fotbollsthlm.se.

Sportchefen förklarar att det var under ett välgörenhetsevenemang med Project Playground 2019 som prins Carl Philip sågs bära Järnkaminernas tröja.

Vilket fotbollslag hejar kungen på?

Mer omdiskuterat är däremot vilket lag självaste kungen hejar på.

I en intervju med KalmarPosten för ett antal år sedan förklarade kungen att han, som tidigare trott, inte hejar på AIK.

– Så är inte fallet. Visserligen föds vi Bernadotter in i Solnaklubben men i förtroende kan jag nämna att jag håller på Djurgården.

Vid tiden var Nina Eldh informationschef på hovet. Hon kunde varken bekräfta eller dementera kungens ord när Sportbladet ville kontrollera uppgifterna.

Annons

Omtvistade frågan om kungen

AIK ville vid tiden inte kommentera uppgifterna. Däremot behöver de inte hänga läpp, för kungens ord är enligt Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall ingenting att ta fasta på.

"Kungen tog en klunk av whiskyn. I bakgrunden hade han på P4 och sportsändningen. Favoritlaget AIK låg under mot Trelleborg. Kungen svor tyst samtidigt som han började grilla fläskfilén. Han hade varit trogen AIK-supporter sedan barnsben och hatade när de förlorade. Kungen skrattade för sig själv när han kom att tänka på en korkad reporter som han lurat en gång.", skriver han i boken "Victoria – prinsessan privat" och fortsätter:

Här får Victoria och Daniel lära sig allt om framtidenBrand logo
Här får Victoria och Daniel lära sig allt om framtiden

"Kungen hade fått frågan vilket hans favoritlag var i fotboll. ’Djurgården, naturligtvis’, hade kungen svarat och skrattat, eftersom han utgick från att reportern fattade att han skämtade. Alla visste ju att kungen höll på AIK. Dock inte reportern. Snart publicerades artikeln och all annan media hängde på. Kungen tycktes plötsligt hålla på Djurgården. En tidning konfronterade ledningen för AIK och undrade om detta innebar att kungen blev av med sitt hedersmedlemskap."

Annons