Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Daniel och Victoria beslut med barnen– separerade från resten av familjen

03 jul, 2023, 16:30 
Samuel Björn
Kronprinsessan Victoria med familj, kungen och drottningen
14 juli kommer kronprinsessan Victoria firas under Victoriadagarna på Öland.

Snart kommer hela kungahuset samlas på Öland för Victoriadagarna. Men Victoria med familj kommer leva separerade från de andra.

Annons
AVSLÖJAR: Victoria & Daniel har flyttat in i nya lyxhusetBrand logo
AVSLÖJAR: Victoria & Daniel har flyttat in i nya lyxhuset

Snart är det åter dags för en av årets största kungliga händelser, Victoriadagarna på Öland. På Sollidens slott och det närliggande kavaljershuset kommer kungafamiljen hålla till under sin vistelse på Öland. Hela familjen förutom kronprinsessan Victoria med familj – som nämligen bor avskilda från resten av kungligheterna.

Så bor familjen

Nu när alla kungen och drottningens barn blivit vuxna och skaffa egna familjer så bor kung Carl Gustaf och drottning Silvia ensamma på Solliden slott under somrarna.

prins Carl Philip och prinsessan Madeleine bor med sina familjer i de 500 kvadratmeter stora kavaljerhuset som ligger bara ett stenkast bort från slottet.

Mer avskilt, i Villa Skönsvik, bor kronprinsessan Victoria med prins Daniel, Estelle och Oscar. Den 328 kvadratmeter stora villan ligger avskilt från de andra boendena ned mot havet, 300 meter från det, närmare bestämt.

Annons

Så under Victoriadagarna kan Victoria och hennes familj passa på att komma undan lite när de beger sig hem på kvällarna.

Återigen är alla samlade

Under Victoriadagarna är det en tradition att alla i kungahuset deltar, från makar till barn. Förra året var detta inte fallet då Chris O´Neill var på hemmaplan i New York och missade evenemanget.

– Chris försöker vara med på sånt här så mycket som han kan, men nu kan han tyvärr inte vara det eftersom han kommer befinna sig i USA för att arbeta ett par dagar, tyvärr, sa hovets informationschef Margareta Thorgren för Svensk Dam då.

Kungafamiljen
Kungen och drottningen tillsammans med Victoria och hennes familj under Victoriadagen 2022.

Men i år kommer både Madeleine och Chris att vara med och fira kronprinsessan Victoria på hennes födelsedag samt medverka på den traditionsenliga Victoriakonserten, något Svensk Dam kunde bekräfta tidigare i somras.

Madeleine och Chris har varit med på flertalet tillställningar på svensk mark denna sommar, som bland annat nationaldagsfirandet på Skansen och Madeleines 41-års firande.

Att både två medverkar under tillställningar i Sverige har inte varit någon självklarhet under deras tid boendes i New York så närvaron i sommar har verkligen uppskattats!

Annons