Daniels hemliga lyxliv avslöjat – sprids i utlandet

Daniels hemliga lyxliv avslöjat – sprids i utlandet

Prins Daniel har på kort tid plockat ut flera miljoner kronor.

Prins Daniel har varit enormt framgångsrik som entreprenör. De senaste åren har miljonerna fortsatt att trilla in för hans ägarbolag Formwij AB och på ett år har Daniel plockat ut 22,3 miljoner kronor i vinstutdelning.

Miljonregnet över kungabarnen – så mycket blev vinsten!
1:00

Efter reklamen: Miljonregnet över kungabarnen – så mycket blev vinsten!

(1:00)

Slå på ljud

Vad pengarna ska användas till har hela tiden varit hemligt, men Svensk Damtidning har tidigare kunnat avslöja att delar av pengarna kommer att gå till det nya sommarhuset på Värmdö.

– De har för avsikt att bygga ett privat fritidsboende där ute. Bygglovet är godkänt och har vunnit laga kraft. Eftersom det är en fastighet som ägs gemensamt av kronprinsessparet så har många säkerhetsaspekter vägts in, har hovets informationschef Margareta Thorgren sagt.

Prins Daniel och kronprinsessan Victoria

Prins Daniel och kronprinsessan Victoria.

Jonas Ekströmer/TT

Daniels och Victorias lyxliv i Brasilien

Men det nya sommarhuset på Värmdö är inte det enda som pengarna kommer att användas till. Daniel och kronprinsessan Victoria har flera lyxiga bostäder till sitt förfogande, varav ett flera tusentals mil från Sverige.

I Brasiliens delstat Bahia, känt för sina vitdränkta stränder, grönskande palmer och kokosdoftande fiskgrytor, äger man en av tolv lyxvillor som byggts i området.

– Det är verkligen en unik plats med fantastiska stränder och ett sällan skådat tropiskt klimat. Här lever verkligen kronprinsessfamiljen i ett rejält lyxparadis som skyddas av beväpnade vakter, har Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall sagt.

Delstaten Bahia i Brasilien

Delstaten Bahia i Brasilien är känd för sina vita stränder och gröna palmer.

Jo Holz

Victorias och Daniels höstlovs-resa med barnen till Brasilien – det gjorde de egentligen

Lyxvillorna har fått hård kritik

Bygget av villorna har dock varit omdiskuterat, vilket Svensk Damtidning tidigare rapporterat om. Nu har även norska Se och Hör rapporterat om det kontroversiella projektet.

”Projektet stod dock inför stora utmaningar från myndigheterna och det fanns ett stort motstånd från lokalbefolkningen, skriver tidningen och fortsätter:

”Svenskarna hade köpt upp området för 30 miljoner, men byggstarten sköts ändå upp, vilket också ledde till att flera investerare gjorde sig av med aktierna”.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel

Prins Daniel har på ett år plockat ut över 20 miljoner kronor.

Jonas Ekströmer/TT

Foto: TT