Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Därför går Kate inte ut med vilken cancer hon drabbats av – sanningen bakom

28 mar, 2024, 13:00 
Vendela Lönnqvist
TT, X
Därför går Kate inte ut med vilken cancer hon drabbats av.
Annons

Spekulationerna kring prinsessan Kates mående fick sig ett slut den 22 mars då hon själv meddelade att hon drabbats av cancer.

Prinsessan Kate har cancer: ”Jag kommer att klara mig”Brand logo
Prinsessan Kate har cancer: ”Jag kommer att klara mig”

Prinsessan Kate har drabbats av cancer

Det förklarar hon i ett klipp med avsändare Kensington Palace. I klippet berättar hon att hon, i mitten av januari, lades in på sjukhus för en omfattande magoperation. Då trodde inte läkarna att det handlade om cancer, men det skulle visa sig inte stämma då cancer upptäcktes i undersökningar efter operationen.

– Mitt team bestämde då att jag skulle genomgå förebyggande kemoterapi, och jag är nu i ett tidigt stadie av den behandlingen. Det här kom såklart som en stor chock, och William och jag har gjort allt vi kan för att smälta och hantera detta privat, med tanke på vår unga familj.

Annons

Prinsessan Kate om att berätta för barnen

Hon hyllar sitt medicinska team och tackar omvärlden för det stöd hon fått under den tuffa tiden.

– Som ni kan förstå har det tagit tid. Det har tagit mig tid att återhämta mig från min operation för att kunna påbörja min behandling. Men allra viktigast, det har tagit oss tid att förklara allting för George, Charlotte och Louis på ett sätt som är lämpligt för dem, och för att försäkra för dem att jag kommer bli okej.

Prinsessan Kates uppmaning: "Förlora inte hopp eller tro"

Kate menar att hon håller modet uppe och väljer att lägga all energi på det som läker henne i sinne, kropp och själ.

– Mitt jobb har alltid gett mig mycket glädje, och jag ser framemot att kunna vara tillbaka när jag kan. Men just nu måste jag fokusera på att göra en full återhämtning. Just nu tänker jag också på alla dem vars liv har påverkats av cancer, på alla som kämpar mot den här sjukdomen i alla former – snälla förlora inte hopp eller tro, du är inte ensam.

Därför går Kate inte ut med vilken cancer det handlar om

Många ställer sig säkert frågan – vad är det för cancer som Kate har drabbats av?

Annons

Det är däremot något som det inte lär bli något svar på, åtminstone inte inom den närmsta framtiden.

Kate var nämligen noggrann med att hålla sin medicinska historia privat, vilket hovet tydliggjorde redan vid beskedet för operationen. Detta främst för barnens skull.

”Kensington Palace kommer därför endast att ge uppdateringar om Hennes Kungliga Höghets framsteg när det finns betydande ny information att dela”, gick det att läsa i januari.

Kensington Palace förklarar

När Kate nu själv meddelat att det faktiskt handlar om cancer och att hon genomgår kemoterapi, menar hovet att de kommer fortsätta vara förtegna med information kring prinsessan.

"Vi kommer inte att dela någon ytterligare privat medicinsk information. Prinsessan har rätt till medicinsk integritet, som vi alla har. Prinsessan återhämtar sig nu efter att ha påbörjat förebyggande kemoterapi", skriver Kensington Palace enligt Hello Magazine.

Annons