Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Det privata avslöjandet om prinsessan Désirée

22 mar, 2021, 19:00 
Prinsessan Désirée
För nästan alla är hon prinsessa. Men för några bara en vanlig granne. Här är den okända sidan av kungens syster prinsessan Désirée!
Annons
11 bortglömda bilder på prinsessan Désirée!Brand logo
11 bortglömda bilder på prinsessan Désirée!

Hon är kungens näst yngsta syster, och Hagasessan som helst håller sig i bakgrunden. Kungafamiljen svar på Greta Garbo om ni vill!

En doldisroll som prinsessan Désirée delar med sin syster prinsessan Margaretha. Numera syns hon bara vid kungliga familjehögtider, men den där speciella strålglansen sitter i.

Prinsessan Désirée Prinsessan Birgitta Prinsessan Margaretha Kungens 70-årsdag 2016
Prinsessan Désirée med sina systrar Birgitta och Margaretha, här på väg för att fira kungens 70-årsdag 2016. Längst till höger prinsessan Margarethas dotter Sybilla Ambler.

Men för några – ja för några är prinsessan Désirée faktiskt bara en helt vanlig granne.

Så här skriver Britt-Marie, en av våra följare, i en kommentar på Facebook:

”Prinsessan Désirée har alltid uppfört sig som en vanlig person. Hon och Niclas vinkade alltid när de red förbi där vi bodde som barn i Åsaka” (en ort inom ridavstånd från Koberg, vår anm).

Annons

Britt-Marie fortsätter:

”Ibland fick vi choklad av dem – de där som det var Snövit och de sju dvärgarna på. Och när jag flyttade till stan så kunde jag träffa henne på Embels där vi båda köpte kläder.”

Och Embels, det är Embels Modehus i Trollhättan, den stad som ligger närmast prinsessan Désirées hem på slottet Koberg.

Ett fint minne och en lite annan sida av prinsessan Désirée än den som vi andra har mött genom åren.

För svenska folket är prinsessan Désirée fortfarande en av Hagasessorna – trots att hon har varit slottsfru på Koberg i snart 57 år.

Och den där låga profilen som prinsessan Désirée har föredragit ända sedan hon lämnade Kungahuset (men inte kungafamiljen!) bakom sig i och med att hon gifte sig 1964 – det är en hållning som hon också har satt ord på.

Så här sa hon till Svensk Damtidning, i en av sina sällsynta intervjuer:

– Jag betraktar mig numera enbart som mor och maka och fäster ingen större vikt vid mitt prinsesskap. Rent principiellt tycker jag för övrigt det är fel att rida på ursprung och släktskap.

Kungens systrar Hagasessorna

Prinsessan Désirée Prinsessan Christina Tord Magnuson Prinsessan Birgitta Prinsessan Margaretha Hagasessorna
Alla fyra Hagasessorna tillsammans. Prinsessan Désirée och hennes man friherre Niclas Silfverschiöld (som gick bort 2017) omgivna av prinsessorna Christina, Birgitta och Margaretha samt Tord Magnuson.

Foto: TT.

Annons