Drottning Elizabeth sorgliga besked om hälsan – bryter familjetraditionen

Drottning Elizabeth sorgliga besked om hälsan – bryter familjetraditionen

TOLGA AKMEN

Drottning Elizabeth har haft order att vila sedan oktober, och nu ställer hon in familjetraditionen.

Se hela drottning Elizabeths gripande tal till nationen
Slå på ljud

Ännu en sorglig nyhet kommer från drottning Elizabeth och det brittiska kungahuset. På grund av den ökade smittspridningen så kommer Elizabeth ställa in den årliga jullunchen för familjen som hon traditionsenligt ordnar varje år på Buckingham Palace i vanliga fall.

Enligt The Crown Chronicles ska beslutet ha tagits med familjemedlemmarnas hälsa i åtanke, drottningen vill inte riskera att någon blir sjuk på grund av att de träffats under julhelgen.

Elizabeths egen hälsa har sviktat något under hösten och början av vintern. Hon fick ställa in flera uppdrag där hon skulle rört sig utanför palatset men kom snart igång med coronaanpassade uppdrag igen.

Elizabeth delade ut medalj på slottet

Tidigare i december bjöd drottningen på ett förtjust leende när hon tog emot sin gäst, den brittiske organisten Thomas Trotter, 64, som fick ta emot medaljen The Queen's Medal for Music.

Platsen var trivsamma The Oak Room som vanligt. Det är hennes kombinerade vardagsrum och privata arbetsrum och uppenbarligen det hörn där hon trivs bäst. Trots att Windsor Castle är ett jätteslott – ja, faktiskt världens största med sina 1 000 rum.

Vid det här laget så har 95-åriga Elizabeth haft läkarorder om vila i över två månader, sedan hon den 20 oktober oväntat och i all hast fick läggas in över natten på det lilla privata King Edward VII-sjukhuset i centrala London.

LÄS MER: Drottning Elizabeth gripande besked efter tiden på sjukhus: ”Ingen kan leva för evigt”

LÄS MER: Nya motgången för drottning Elizabeth: ”Drabbad av obehag”

LÄS MER: Mardröm för drottning Elizabeth – efter kravet från Charles och Camillas ”okände son”