Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Drottning Elizabeth trotsade sin sjukdom – överraskade alla på kungliga dopet

22 nov, 2021, 13:05 
Drottning Elizabeth

Allas tankar är just nu hos 95-åriga drottning Elizabeth – och lättnaden var stor när hon trots allt kom till barnbarnsbarnens dop.

Annons
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 46?Brand logo
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 46?

En djup suck av lättnad: Drottning Elizabeth kunde närvara – trots allt.

Hon skjutsades till kyrkan i en svart Range Rover, och själv var hon klädd i ljusaste vårgrönt, som en en glimt av hopp. Men hon såg lite blek ut i novemberskymningen, och det röda läppstiftet lyste mot hennes pudrade ansikte.

Drottning Elizabeth anländer till barnbarnsbarnens dop på Windsor
Drottning Elizabeth på väg till kyrkan.

Detta var den brittiska kungafamiljens första dubbeldop någonsin och det ägde rum i det lilla kapellet Royal Chapel of All Saints, som ligger i den privata delen av slottet Windsors stora park.

Tidigare i höst har det kommit rapporter om att drottningen har uteblivit från sina söndagsgudstjänster, som hon annars aldrig missar och som alltid äger rum just där.

Annons

Men nu var glädjen stor över att hon kunde vara med vid denna familjehögtid – särskilt som båda dopbarnen fått namnet Philip för att hedra drottning Elizabeths make, bebisarnas morfarsfar respektive mormorsfar.

Drottning Elizabeth på barnbarnsbarnens dop

Det var småttingarna Lucas Philip Tindall, 8 månader, och August Philip Hawke Brooksbank, 9 månader, som välsignades, med sina stolta mammor i spetsen: Drottningens barnbarn Zara (dotter till prinsessan Anne) och prinsessan Eugenie (dotter till Fergie och prins Andrew).

Prinsessan Eugenie med sin man Jack Brooksbank.

Men detta var också ett dop med komplikationer, eftersom dopbarnet Augusts farfar George Brooksbank hade gått bort bara ett par dagar tidigare.

Några offciella familjebilder har hovet inte heller släppt ut, i alla fall inte än: Ceremonin var liten och hölls helt privat. Kanske av respekt för drottningen och hennes just nu sviktande hälsa.

Men alla var där, utom prins Harry och Meghan Markle. Ja, till och med Harrys ex Cressida Bonas, som anlände tillsammans med sin man.

Cressida Bonas Prins Harrys ex Kungliga dopet
Cressida Bonas, som var en hårsmån från att bli kunglig, men som backade ur, bröt med prins Harry och valde ett helt annat liv i stället.

Foto: TT.

Annons