Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Oro efter nya bilderna på drottning Elizabeth, 95

18 nov, 2021, 11:00 
Drottning Elizabeth

Den nya bilden på drottning Elizabeth med tunna axlar har väckt oron – och frågorna – på nytt.

Annons
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 45?Brand logo
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 45?

Ingen är kungligare än drottning Elizabeth, och hon har burit sitt uppdrag med kraft i alla år. Men på bilderna som togs i går ser hon plötsligt så liten och tunn ut där hon står.

Något som också har väckt reaktioner på sociala medier:

– Underbart att se Her Majesty igen. Men är hennes händer verkligen okey? De verkar vara väldigt kalla, skriver en följare i kommentarsfältet.

Och en annan klär den lite diffusa oron i konkreta ord:

– Drottningen ser inte ut att må alltför bra. Jag är orolig för henne, hon har gått ner i vikt.

Hennes hovläkare Sir Huw Thomas har beordrat vila. Men är man Storbritanniens statschef så kallar plikterna ändå.

Drottning Elizabeth har läkarorder om att ta det lugnt, men hon har pliktkänslan i blodet och i går morse klev hon alltså ändå ut i det kungliga strålkastarljuset för en avtackning.

Annons

Det var premiärminister Boris Johnsons närmaste militäre rådgivare Sir Nick Carter, 62, som efter två år som chef för The British Armed Forces lämnar sin post, och det blev en kort audiens i drottningens kombinerade vardagsrum och privata arbetsrum på Windsor Castle.

Läkarnas order – efter oron för drottning Elizabeths hälsa

Men det var samtidigt ett uppdrag som krävde sin kvinna: Både för att drottning Elizabeth först behövde sätta sig i frisörstolen och för att hon var tvungen att samla ihop sig och visa upp sitt vanliga formella jag.

Elizabeth bär ju hela det yttersta ansvaret för den brittiska monarkin på sina späda axlar. En tuff uppgift, som inte blir lättare av att åren går.

Särskilt som hon är en riktig supersenior numera: I april fyller hon 96 och dessförinnan väntar hennes stora jubileum: 2022 har hon suttit på tronen i hisnande 70 år.

Drottning Elizabeth
Det var dagen efter det här uppdraget, som ägde rum den 19 oktober, som drottning Elizabeth stoppades av sina läkare. En konvalescens som fortfarande pågår.

Foto: TT.

Annons