Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Drottning Elizabeths sorg på Archies 2-årsdag – efter Meghans beslut

06 maj, 2021, 10:01 
Drottning Elizabeth Meghan Markle Archie
Meghans beslut får tuffa konsekvenser för drottning Elizabeth. Hon har inte fått träffa Archie på ett och ett halvt år – och i dag fyller han två.
Annons
Grattis Archie 1 år – här är ditt första år i bilder!Brand logo
Grattis Archie 1 år – här är ditt första år i bilder!

I dag fyller Meghans och prins Harrys son Archie två år och firas hemma i Santa Barbara av mamma och pappa. Medan drottning Elizabeth befinner sig på Windsor Castle, 900 mil bort.

Hon är 95 år. Och hon har inte fått träffa sitt barnbarnsbarn på ett och ett halvt år – eftersom Archie Windsor-Mountbatten inte har varit i sin brittiska familjs kungarike sedan hösten 2019.

Visst har hon fått se honom via datorn, när relationen med Meghan och Harry har varit så pass ok att de har kunnat kommunicera. Men något band till sin lilla sonsonson har hon nog inte fått chans att upprätta.

Privata bilden på Drottning Elizabeth och Prins Philip med sina barnbarnsbarn
Drottning Elizabeth med sex av sina barnbarnsbarn. Frågan är om vi någonsin kommer att få se Archie på en liknande gruppbild.

Archie 2 år – så firas han av brittiska kungafamiljen

Men självklart har drottning Elizabeth hurrat för Archie via sitt Instagramkonto, och detsamma gäller för Kate och prins William. Alla har de dock fått använda två år gamla bilder, från Archies födelse respektive dop, eftersom det helt enkelt inte finns några andra bilder på honom som är godkända av Meghan och Harry.

Annons

Kanske delar Meghan och Harry en ny bild i dag, kanske inte. Det vet vi först framåt eftermiddagen, när det har blivit morgon i Los Angeles där Meghan och Harry ju numera bor.

Meghan Markle Archie Harrison Windsor-Mountbatten ettårsdagen 2020
Archie firar hemma i Kalifornien med mamma, pappa och mormor Doria. Här syns han i en glimt från det korta videoklipp som Meghan och Harry la ut på hans ettårsdag i fjol.

Som alla vet är Meghan och Harry extremt noga med att skydda sin son från det stundtals obarmhärtiga kungliga strålkastarljuset. Säkert ett klokt beslut, eftersom prins Harrys högsta önskan är att ge Archie den normala barndom som han själv aldrig fick.

Foto: TT.

Annons