Drottning Silvias oro – Madeleine fast i Miami

Prinsessan Madeleine och drottning Silvia.

Oron för barnen – det är en situation som många mammor känner igen. Och drottning Silvia måste just nu leva med osäkerheten att ha Madeleine och barnbarnen i det hårt coronadrabbade USA.

Här hemma har ju kungafamiljen varandra, och de är omgivna att sitt eget trygga nätverk: Hovet. De har också tillgång till hovläkarna med sina specialistkompetenser, och alla andra tänkbara resurser.

Men för prinsessan Madeleine är det annorlunda. Hon befinner sig i det hårt coronadrabbade Florida,  800 mil bort, utan någon hjälp från hovet. Hennes enda officiella stöd kommer från det svenska honorärkonsulatet, lett av honärkonsuln Per Olof Lööf. Madeleine har också en nära relation till hans hustru, Silvia-väninnan Åsa-Lena Lööf, som brukar rycka in och hjälpa Madeleine med barnen.

Åsa-Lena Lööf.

Drottning Silvias doldisväninna Åsa-Lena Lööf.

LÄS MER: Åsa-Lena är prinsessan Madeleines extramamma i Florida

Det är drottning Silvia säkert tacksam för, men hon har också beskrivit sig själv som ”lite av en kycklingmamma” och hade säkert varit lugnare om prinsessan Madeleine hade varit hemma i Sverige hos familjen nu när coronaläget är så osäkert.

USA har gått om Kina i antal virussmittade och alla skolor i delstaten Florida är nu stängda, i ett försök att bromsa smittspridningen. Det är också långt ifrån säkert att prinsessan Madeleine kommer att kunna åka hem till Sverige i juni med familjen som hon brukar.

Prinsessan Madeleine och hennes familj

Hovets informationschef Margareta Thorgren konstaterar att prinsessan Madeleine och hennes familj följer de amerikanska myndigheternas rekommendationer.

Prinsessan Madeleines egna ord om coronakrisen

“Coronaviruset påverkar just nu oss alla. Jag vill skicka en särskild hälsning till alla barn i Min Stora Dags målgrupp. Jag vet att många av er just nu har det extra tufft när ni måste stanna hemma på grund av ökad smittorisk och infektionskänslighet. Min stora dag uppfyller önskningar för barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser och jag är stolt beskyddare av organisationen”, skriver Madeleine på sin Facebooksida.

Prinsessan Madeleine

LÄS MER: Madeleines starka ord från hemmet i Florida

LÄS MER: Prinsessan Madeleines nya lyxvilla i Miami

Foto: TT.