Drottningens snuskchock avslöjad – upptäckten som fick henne att skälla ut personalen

Drottning Elizabeth.

Drottning Elizabeth.

Katielee Arrowsmith / SWNS / TT

Drottning Elizabeth stod för en uppmärksammad gest när hon fick se en snigel på hennes mattallrik.

Här tar drottning Elizabeth farväl av sin älskade prins Philip – se bilderna inifrån kyrkan
2:04

Efter reklamen: Här tar drottning Elizabeth farväl av sin älskade prins Philip – se bilderna inifrån kyrkan

(2:04)

Slå på ljud

Drottning Elizabeth har fyllt 95 år, men många förvånas fortfarande över drottningens pigghet. Men att den brittiska monarken har blivit till åren är ingen hemlighet. Det blev extra kännbart när hon drabbades av covid-19.

Hon tvingades ställa in alla uppdrag, såväl digitala som fysiska. Fullt fokus har självfallet legat på att bli frisk, med jubileumsfirandet i juni i åtanke, då drottningen har hela suttit 70 år på tronen.

Men under veckan rapporterade Daily Mail att hon verkar vara på bättringsvägen. Tidningen skrev att flera av hennes närmsta besökte henne på Frogmore, däribland prins William och Kate med sina tre barn.

Drottning Elizabeths snuskchock avslöjad

Drottningens insjunkande har skapat stora rubriker världen över, men vad som nu även diskuteras kring Elizabeth är hennes avsky mot sniglar. Det är drottningens tidigare tjänare Charles Oliver som har skapat uppmärksamheten genom den nysläppta boken "Dinner at Buckingham Palace", som Daily Mirror hänvisar till.

Oliver skriver att Elizabeth en gång hittade en död snigel i sin sallad när hon åt middag med sin nu avlidne man prins Philip.

När drottningen upptäckte den döda snigeln ska hon ha sett sig undrande omkring, varpå hon tog en bit papper och skrev ett meddelande till kocken.

Hon placerade snigeln på lappen och författade följande budskap.

– Jag hittade den här. Vill du kunna äta den själv?

Det döda djuret fraktades senare tillbaka in i köket tillsammans med anteckningen. Drottning Elizabeth har sedan länge gjort sig känd för flera hyss, kanske detta var ett sådant?

I boken står det också att Elizabeth inte uppskattar pasta, lök och vitlök, medan hon gärna ser kyckling, fisk och grönsaker på tallriken.

LÄS MER: Kungafamiljen indragen i ännu en skandal – okände sonen träder fram

LÄS MER: Kungens hårda beslut för kronprinsessan Victoria efter den svåra tiden

LÄS MER: Nya chockuppgifter: Charlene vägrar återvända till Monaco