Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Efter obehagliga attacken mot prinsessan Kate – nu svarar kliniken

20 mar, 2024, 23:00 
Vendela Lönnqvist
TT
Nu svarar Kates klinik på försöket till hackerattack.
Annons

Mystiken tätnar kring prinsessan Kate, vars hemliga bukoperation blev upptakten till en omätlig konspirationsstorm.

5 märkliga detaljer i Kates manipulerade familjebildBrand logo
5 märkliga detaljer i Kates manipulerade familjebild

Teorierna kring Kate

När Kate inte hade synts till på över två månader började teorier om att prinsessan försatts i koma eller till och med dött att cirkulera på internet.

Detta trots att hovet meddelat att hon kommer befinna sig utanför rampljuset under läkningstiden, fram till efter påsk.

Den omtalade manipulerade bilden – Kate erkände

När Kate sedan publicerade en mors dag-hälsning i form av en bild på henne omgiven av sina tre barn eskalerade teorierna. Det skulle nämligen visa sig att Kate "experimenterat" med bilden, något hon själv erkände i ett uttalande.

Kort därefter syntes Kate ute på shoppingtur tillsammans med prins William, men inte ens det räckte som bevis på livstecken – många anser nämligen att det istället är Kate och Williams dubbelgångare som är ute på tur.

Anställd försökte sälja Kates uppgifter

Nyligen kom ytterligare ett besked kring Kate-gate, nämligen att en anställd från London clinic, där både prinsessan och kung Charles fått vård, ska ha försökt smuggla ut Kates uppgifter från sjukhusets databas.

Annons

Detta för att sälja vidare till högstbjudande – med andra ord en hackerattack.

Nu svarar kliniken

Hovet lägger locket på, men nu har kliniken svarat.

”Vi är oerhört stolta över den enastående vård och diskretion som vi strävar efter att ge alla våra patienter som sätter sin tillit till oss varje dag”, skriver London Clinics Al Russel enligt Mirror.

Russel betonar att inga uppgifter har läckt ut och att det finns system som övervakar hanteringen av patientinformation. Det ska även ha startat en utredning rörande tre anställda.

"Ingen plats på vårt sjukhus"

Han försäkrar vidare att det, vid eventuella överträdelser, kommer tillämpas utrednings-, reglerings- och disciplinära åtgärder och än så länge uppger polisen i London att de inte tagit till sig ärendet.

”Det finns ingen plats på vårt sjukhus för dem som avsiktligt bryter mot någon av våra patienters eller kollegers förtroende”.

Annons