Elizabeth chockar alla: Dyker upp i TV-rutan innan Meghan Markle

Drottning Elizabeth, Oprah Winfrey och hertiginnan Meghan Markle

Meghan Markle och prins Harry ska snart dyka upp i TV-rutan. Innan får vi se drottning Elizabeth.
Gravidlycka! Meghan och Harry väntar sitt andra barn
Slå på ljud

För första gången sedan deras förlovning ska Meghan Markle och prins Harry delta i en djupgående intervju, det avslöjades förra veckan.

Programmet ska sändas av amerikanska CBS den 7 mars och det ärofyllda uppdraget att intervjua paret har gått till Oprah Winfrey.

I många länder, bland annat Storbritannien, kommer man först kunna se intervjun den 8 mars. Nu visar det sig att drottning Elizabeth ska dyka upp i TV-rutan samma dag.

Drottning Elizabeth dyker upp i TV-rutan innan Meghan

På grund av pandemin är den traditionsenliga Commonwealth Day Service i år inställd. Istället ska drottning Elizabeth delta i en digital ceremoni som ska sändas av BBC den 8 mars.

Det här innebär att drottningen kommer att dyka upp i TV-rutan bara timmar innan Meghan och Harry, i alla fall i Storbritannien.

TV-krocken kommer efter en omskakande tid för den brittiska kungafamiljen. Förra fredagen fick drottningen veta att Meghan och Harry lämnar kungahuset för gott.

LÄS MER: Drottning Elizabeth straffar Meghan och Harry – avslöjas av egna orden

Prins Harry och Meghan Markles beslut – lämnar för gott

Redan 2020 meddelade Meghan och prins Harry att de ville avstå sina kungliga plikter. Drottning Elizabeth ska då ha lyckats övertala paret till en 12 månader lång testperiod som nu är över.

Förra fredagen fick vi veta att Meghan Markle och prins Harry står kvar vid sitt beslut:

"Hertigen och hertiginnan av Sussex har bekräftat för hennes majestät drottningen att de inte kommer att återvända som arbetande medlemmar av kungafamiljen. Efter att ha haft samtal med hertigen, har drottningen bekräftat i skrift att det inte är möjligt att fortsätta med ansvarsområdena och plikter som kommer med ett liv i allmänhetens tjänst", gick det då att läsa i ett pressmeddelande.

"Hedersbetygelserna och beskyddarrollerna som hertigen och hertiginnan kommer därför att tas tillbaka av drottningen, och sedan delas ut till de arbetande medlemmarna av kungafamiljen".

Beskedet ska ha lämnat drottning Elizabeth och resten av den brittiska kungafamiljen "bedrövade", enligt pressmeddelandet.

Man betonar dock att Meghan och Harry fortfarande är "djupt älskade familjemedlemmar".

Foto: TT

LÄS MER: Dramat kring Meghans och Harrys skandalhus

LÄS MER: Zara Tindall om sina två missfall: ”Hade svårt att prata om det”

LÄS MER: Så pressades Meghan att lämna kungahuset