Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Elizabeths nya beslut för Harry och Meghan – efter krisen

21 apr, 2022, 19:30 

Drottning Elizabeth gör nu en tydlig markering för att visa hur relationen till prins Harry och Meghan Markle ser ut.

Annons
Drottning Elizabeths ord efter Harry och Meghans sortiBrand logo
Drottning Elizabeths ord efter Harry och Meghans sorti

Stämningen inom det brittiska kungahuset har varit frostig under de senaste åren.

Att det funnits en konflikt mellan prins Harry, 37, och Meghan Markle, 40, och resten av familjen har länge varit ett faktum – men i mars 2021 blev konflikten offentliggjord, när prinsparet ställde upp på en stor intervju med Oprah Winfrey.

I intervjun vittnade Meghan bland annat om rasism inom kungahuset, och berättade att hon mått så pass dåligt innanför palatsets väggar att hon haft självmordstankar.

Harry och Meghans besök i England – första gången på ett år

Sedan början av 2020 bor ju Meghan och Harry även i USA, vilket gör att de inte träffar resten av kungafamiljen lika mycket som exempelvis prins William.

Detta innebär att drottning Elizabeth, 96, knappt har hunnit träffa sina barnbarnsbarn Archie, 2, och Lilibet, 10 månader.

Annons

Men förra veckan chockade Meghan och Harry det brittiska folket genom att besöka drottningen i England, för första gången på drygt ett år. Det rörde sig dock om en snabb visit, då prinsparet skulle vidare till Nederländerna för Invictus Games.

Elizabeths beslut för Harry och Meghan

Mycket pekar på att stämningen mellan paret och resten av familjen har blivit betydligt bättre på senaste tiden.

Detta visar Elizabeth tydligt genom att bjuda in sitt barnbarn och hans fru till att stå på slottets balkong vid firandet av drottningens 70-års jubileum i juni, enligt The Telegraph.

Det är dock inte bekräftat huruvida Meghan och Harry faktiskt kommer vara på plats – men de har åtminstone fått en inbjudan!

Senaste gången paret syntes på den kungliga balkongen var 2019, och många skulle nog vara överlyckliga över att få se dem vinka därifrån igen.

Annons
Annons