Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Estelle hånad av stora idolen – hård kritik efter händelsen i direktsändning

07 jul, 2023, 08:00 

Prinsessan Estelle och prins Daniel blev nog inte glada när de såg Zara Larssons beteende i Allsång på Skansen.

Annons

Trots att prinsessan Estelle bara är elva år har hon redan hunnit gå på en massa konserter. Främst är det Metallica som fångat den unga prinsessans intresse och hon har flera gånger lovordat trash metal-bandet.

Estelle får feeling – börjar dansa till ”Hey Mickey”!Brand logo
Estelle får feeling – börjar dansa till ”Hey Mickey”!

För fyra år sedan befann sig Estelle på Ullevi, i sällskap med pappa prins Daniel och mamma kronprinsessan Victoria, för att bevittna sitt favoritband live. Efteråt kommenterade hovet besöket så här:

– Hon tycker att den här musikgruppen är bra, därför är de där. Hon har även tidigare visat intresse för just Metallica, sa hovets informationschef Margareta Thorgren till Expressen.

Annons
Prins Daniel och prinsessan Estelle
Prinsessan Estelle och prins Daniel på plats på Ullevi för att se trash metal-bandet Metallica.

Estelle och Daniel hånade i SVT

Estelle har aldrig gjort någon hemlighet av att hon gillar musik. I samband med nationaldagsfirandet på Skansen såg man hur hon och Daniel började röra sig dansant på sina stolar när gruppen Panetoz uppträde.

Skansen är en speciell plats för kungafamiljen och när det varje tisdag vankas allsång på Skansen sitter Victoria, Daniel, Estelle och prins Oscar med all sannolikhet framför tv:n och följer äventyret.

Därför var det kanske inte superkul för Daniel och Estelle att se när Zara Larsson i veckan rev av Sareks låt ”Genom eld och vatten” och plötsligt mimade "Och vi hatar AIK" in i kameran.

Annons

Här syns Estelle och Daniel heja fram AIK

Både Estelle och Daniel sympatiserar med AIK. Flera gånger har de dykt upp på matcher i matchande svartgula halsdukar, redo att sjunga, klappa och heja fram sitt lag.

– Våra kungligheter betyder mycket för svensk idrott och det märks hur starkt deras engagemang är. Det är såklart särskilt roligt att engagemanget går i arv och att AIK verkar ha en särställning bland medlemmarna i kungahuset.

– Djurgården kan behålla sina supportrar i Danderyd, Bromma och lågadeln, har AIK-supportern Simon Strand sagt till Svensk Damtidning.

Annons

SVT om Zara Larssons beslut

Att Zara Larsson, som blivit bjuden på mat av Daniel och Victoria på Haga slott, sjunger ramsan kan inte ses på något annat sätt än som ett hån – dels mot Estelle och Daniel, dels mot alla andra AIK-supportrar.

Artistens kupp var heller inte planerad av SVT. Efteråt fick Zara Larsson kritik på flera håll och i ett sms till Aftonbladet förklarade kanalen att de var helt ovetandes om tilltaget.

”Sarek:s låt ’Genom eld och vatten’ har på senare år blivit ett kulturellt fenomen där låtens text ofta byts ut mot ’vi hatar/älskar AIK’. Det som skedde i gårdagens program var en tillfällighet och inte planerat från SVT:s sida”.

Foto: TT/SVT/Twitter/Instagram

Annons