Ewa Westlings egna ord – efter dråpliga scenen: "Inte bra"

Ewa Westlings egna ord – efter dråpliga scenen: "Inte bra"

Det här var oväntat!

Prins Daniels ånger med mamma Ewa
0:22

Efter reklamen: Prins Daniels ånger med mamma Ewa

(0:22)

Slå på ljud

Det dröjde inte alltför långt tid innan svenska kungafamiljen utökades. 2012 föddes prinsessan Estelle och efter förlossningen stod en rörd prins Daniel framför pressen och berättade att ett kungligt barn hade kommit till världen, prinsessan Estelle. Några år efter fick Estelle en lillebror, prins Oscar.

I dag har kronprinsessaparet två barn och frågan kvarstår såvida om de vill ha ett barn till eller inte. Vi alla är mycket väl medvetna om att det är svårt att ta hand om en familj samtidigt som man måste åka på diverse kungliga uppdrag. Victoria har berättat att hon nu förstår hur drottning Silvia hade det när hon, Carl Philip och Madeleine var små.

Prins Daniels föräldrar, Ewa och Olle Westling är inte de som gör västen av sig i offentligheten. De syns väldigt sällan och man vet väldigt lite om Ockelboprofilerna.

Ewa Westlings skickade bilder till Silvia – från Daniels förflutna i Ockelbo

Men när de väl dyker upp, som exempelvis i kungliga sammanhang, så vill de att allt ska gå rätt till.

Ewa Westlings egna ord från kungens fest: "Inte bra"

Och det bevittnade vi när kung Carl Gustaf fyllde 70 år och firade med en fest på Nordiska muséet.

Ewa dök upp på trappan till Nordiska muséet tillsammans med maken Olle och skulle, precis som alla andra gäster, ägna några sekunder åt att posera för ett fotografi. Då ställde hon sig på “fel” sida av Olle – vilket hon såg till att rätta till.

Här är hennes egna ord:

– Fel sida! Det var inte bra, sa Ewa med ett skratt.

Johan T Lindwall, chefredaktör på Svensk Damtidning, minns väl incidenten. Han var nämligen på plats.

– Det glömmer jag aldrig! Ewa Westling är inte ett person som söker offentligheten. Hon har konsekvent tackat nej till intervjuer, vilket innebär att det är lite svårt att komma henne inpå livet. Men där fick vi verkligen se en skymt av människan Ewa Westling! Så charmig och avslappnad, trots att hon knappast kan vara så van vid att ställa upp på mingelbilder. Det där var en av kvällens höjdpunkter, i det lilla, säger Johan T Lindwall.

Familjen Westlings uttalande om prinsessan Estelle – lovar hjälp

Exklusivt

TV: Ewa och Olle Westlings privata liv i Ockelbo – beslutet för Victoria och Daniel