Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Expertens hårda ord om Chris O’Neill – avslöjar vad som pågår bakom stängda dörrar

08 apr, 2024, 10:00 
Vendela Lönnqvist
TT
Hovexperten menar att flera tecken tyder på att Madeleines flytt inte blir av.
Annons

"H.K.H. Prinsessan Madeleine och herr Christopher O’Neill med familj flyttar hem till Stockholm i augusti månad 2023."

Avslöjar: Madeleine & Chris har hittat köpare till lyxhuset! • Victoria och familjens hemliga semester – lämnat landet • Trista beskedet om kung Haralds hälsa – 3 kungliga snackisar från vecka 14!Brand logo
Avslöjar: Madeleine & Chris har hittat köpare till lyxhuset! • Victoria och familjens hemliga semester – lämnat landet • Trista beskedet om kung Haralds hälsa – 3 kungliga snackisar från vecka 14!

Madeleines flytt sköts upp till 2024

Kort därefter kom ett nytt besked – flytten skjuts upp. I det senare meddelandet nämndes det inte mer specifikt än att flytten istället äger rum i 2024.

Många spekulerade i anledningen till varför flytten efter sommaren inte blev av, men hovets informationschef Margareta Thorgren var snabb på att dementera samtliga rykten.

– Anledningen är varken ett migrationsärende, husförsäljningen, eller någonting sådant. Det är helt enkelt att tiden för familjen med allt som en flytt innebär, den har varit lite för kort, sa hon då till Expressen.

Annons

Hovet bekräftar – flytten blir av

Sedan var det tyst från samtliga håll och vissa började nästla i om flytten överhuvudtaget kommer ske.

Nyligen kunde dock Thorgren bekräfta för Svensk Damtidning att flytten visst blir av 2024.

– Planen ligger kvar att paret och barnen flyttar hem till Sverige under 2024, bekräftar hon.

Hovexperten inte övertygad om att flytten kommer ske

Men hovexperten Herman Lindqvist är inte helt övertygad. Enligt honom finns det flera tecken som tyder på att förseningen beror på prinsessan Madeleines make, Chris O'Neill.

– Det beror nog på att han helt enkelt inte vill leva som någon kunglig fånge på slottet. Med den uppmärksamheten och den förpliktelsen, säger han till Hänt.

Annons

I Florida har både Chris och Madeleine kunnat leva ett relativt privat liv. I Sverige kan det dock bli annorlunda, menar Herman:

– Dessutom tror jag att han skulle vantrivas något enormt i det, för honom, lilla Stockholm. Bara han går 300 meter så är det folk som stirrar på honom och vet vem han är hela tiden. Om man inte trivs i den rollen och vill leva så, så är det outhärdligt.

"Han skulle nog vantrivas"

Dessutom ger ju prinsessfamiljen upp på deras enorma lyxvilla på 600 kvadratmeter med åtta sovrum, sex badrum och pool – bland annat. Att byta ut det mot Hovstallet menar Herman blir svårt.

– Han skulle nog vantrivas bara han ser den där sjurummaren i Hovstallet. Jag tror inte att han vill bo där för det är ju så trångt och instängt där inne i stan. Han är van vid och har bott större i sitt liv, i stora hus och villor med trädgård och swimmingpool, säger han till Hänt.

Johan T Lindwall: ”Gränsen nådd – Madeleine har skyldigheter”Brand logo
Johan T Lindwall: ”Gränsen nådd – Madeleine har skyldigheter”

Problemet med vänner

Det sista tecknet menar hovexperten har med vänner att göra. Chris är ju som bekant väldigt berest i sitt liv, ända från barnsben. Det har lett till att hans vänner är utspridda över hela världen.

– Vad jag inte har är ett brett umgänge på en och samma plats, där jag kan träffa alla mina vänner samtidigt. Så är det för Madeleine: När hon kommer hem finns alla här. Jag kan vara avundsjuk på den situationen, precis som jag tror att hon lika ofta kan vara avundsjuk på min, sa Chris i en intervju med Kings Magazine 2018.

Och det är något Herman tror kan sätta käppar i hjulen för att Chris ska trivas i Stockholm.

Annons