Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Festen fortsätter: Kungafamiljen på kvällens cocktailparty!

25 nov, 2021, 18:30 
kronprinsessan Victoria

I kväll är kungafamiljen på Felipes och Letizias cocktailparty – i familjen Bernadottes tidigare Djurgårdsvilla. Se bilderna här!

Annons
SE FILMEN: Kungafamiljen på cocktailparty med Felipe & Letizia!Brand logo
SE FILMEN: Kungafamiljen på cocktailparty med Felipe & Letizia!

Underbart är kort och nu går det spanska statsbesöket in på upploppet. Det har varit 36 intensiva timmar för kungafamiljen – och finalen blev något extra: Äntligen ett kungligt cocktailparty!

Kronprinsessan Victoria hade svidat om till en dekolleterad aftontopp och prinsessan Sofia glittrade lite diskret i en draperad kanelbrun långklänning med paljetter.

Prinsessan Sofia prins Carl Philip Prins Daniel Kronprinsessan Victoria Svarsmottagning Spanska statsbesöket
Prinsessan Sofia glammade till det med paljetter, medan Victoria gick på fest i denna sidenblanka partykjol.

Det var dags för kung Felipe, 53, och drottning Letizia, 49, att återgälda gästfriheten efter sina två dagar i Stockholm och vid 17.30-tiden stod de redo att hälsa hela kungafamiljen välkommen.

Annons

Platsen var den spanske ambassadörens flotta hem på Djurgården i Stockholm och där minglade Victoria, Daniel, Carl Philip och Sofia sedan runt i salongerna med varsitt glas i handen. Kungaparet var förstås också på plats, och för kungen var det kanske extra speciellt.

Spanske ambassadörens residens Prins Carls palats
Prins Carl palats på Djurgården i Stockholm: Här festade kungafamiljen i kväll.

En gång i tiden fick hans anfader Karl XIV Johan denna paradvilla i gåva och om kungen tittade upp i taket i entréhallen så kunde han spana in frisen som en gång målades för att hylla honom.

Annons
Drottning Letizia Drottning Silvia
Drottning Letizia och drottning Silvia. Bakom skymtar gästerna.

I många år var detta också hem åt kungens farfars farbror prins Carl (bror till Gustaf V) som bodde här med sin fru prinsessan Ingeborg och sina fyra barn, prinsessorna Astrid, Märtha och Margaretha samt sonen prins Carl.

Men 1923 flyttade de ut, enligt uppgift av ekonomiska skäl, och 1928 köptes palatset av kung Felipes farfarsfar kung Alfonso. Prins Carl palats har varit den spanske ambassadörens residens ända sedan dess.

Annons

Det var också här som kungen och drottning Silvia var på svarsmiddag vid det förra spanska statsbesöket 1979, men då var det förstås Felipes föräldrar kung Juan Carlos och drottning Sofia som var värdar.

Så bättre plats att knyta ihop detta två dagar långa statsbesök kunde man inte tänka sig.

Spanska kungaparet Svarsmottagning för svenska kungafamiljen Statsbesök 2021
Snart dags att ta farväl.

Men nu är kung Felipe och drottning Letizia på väg ut till Arlanda, där det kommer att bli en officiell avskedsceremoni. Vi återkommer så snart vi har bilder.

Mer om spanska statsbesöket:

Foto: TT.

Annons