Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Förnedrades i TV4 - nu bryter Chris O’Neill tystnaden efter ilskan

27 nov, 2022, 19:50 
Chris O'Neill och prinsessan Madeleine

Bilderna i TV4 roade inte alla – nu talar Chris ut i svensk tv.

Annons
Här besöker Nicolas sitt hertigdöme – se filmen!Brand logo
Här besöker Nicolas sitt hertigdöme – se filmen!

Att Chris O'Neill helst håller sig i bakgrunden är ingenting nytt. Därför vet vi inte heller särkilt mycket om honom. Han är sparsam med intervjuer och gör inte mycket väsen av sig.

Men nu bryter han tystnaden en gång för alla.

Inte hänt på sju år

Det är i TV4:s dokumentär om kungafamiljen som Svensk Dam kunde avslöja att Chris O'Neill kommer synas i en sällsynt tv-intervju. I programmet, som sänds på juldagen, följer reportern Rania Shemoun Olsson kungafamiljen nära, och vi får en unik inblick i deras liv.

För första gången på sju år medverkar Chris i en intervju i tv, och det ska minst sagt bli spännande att höra vad han har att säga.

– Jag fick prata med Chris också. Det är lite ovanligt, de är ju sällan i Sverige. Och de ställer väldigt sällan upp på intervjuer, berättar Rania.

Platsen var ingen mindre stans än i Ångermanland, då Chris och Madeleine fanns vid sonen prins Nicolas sida under hans första kungliga uppdrag.

Prinsessan Madeleine, Chris O'Neill och prins Nicolas på besök i hans hertigdöme Ångermanland
Det var i somras som familjen besökte prins Nicolas hertigdöme Ångermanland.

Senaste gången Chris tog bladet från munnen i svensk tv var när han och Madeleine gästade Fredrik Skavlan i SVT. Denna gång blir det alltså i TV4, en kanal som kungafamiljen är välbekanta med...

Annons

Madeleine och Chris ilska

Det var ju faktiskt där som David Hellenius, Peter Magnusson och Christine Meltzer under flera år sände sketcher där de gjorde parodier på kungafamiljen. Dessa blev oerhört uppmärksammade, och ledde till och med till att hovet satte ner foten:

– Jag tycker personligen inte att det är roligt när man framställer personer som förståndshandikappade eller driver med dyslexi som är ett handikapp, sa dåvarande informationschefen Ann-Christine Jernberg till Aftonbladet och syftade på att de framställde Carl Philip som förvirrad.

Peter Magnusson utklädd till kronprinsessan Victoria
Såhär kunde det se ut när Peter Magnusson klädde ut sig till kronprinsessan Victoria.

Men hur såg resten av familjen på att drivas med? Ja, av allt att döma var det inte särskilt uppskattat hos familjen som nu lever borta i Florida.

– Madeleine och Chris är goda vänner till oss och på bröllopet så dansade vi ganska mycket. De är helt underbara på att dansa och hatar när folk gör narr av dem, sa Mia Parnevik i programmet Parneviks till Peter Magnusson, som låg bakom sketcherna.

Det verkar i alla fall vara så att det är glömt och förlåtet, eftersom det också är i TV4 som Chris nu väljer att ge sin unika tv-intervju.

Foto: TT

Annons