Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Första bilden på Sofia efter sjukdomen – stiger tappert ut på slottet

30 jan, 2024, 11:38 
Prinsessan Sofia
Prinsessan Sofias comeback efter sjukdomen fångas på bild – här deltar hon i det franska statsbesöket på Kungliga slottet.
Annons

Det franska statsbesöket har dragit igång och det är en stabil trupp kungligheter som tar emot presidentparet på slottet, bland andra Sofia.

Bara för en vecka sedan behövde hon ställa in sin medverkan på Idrottsgalan på grund av sjukdom, vilket Svensk Dam kunde avslöja.

Bienvenue! Här tar kungen & Silvia emot Emmanuel Macron och hustrun BrigitteBrand logo
Bienvenue! Här tar kungen & Silvia emot Emmanuel Macron och hustrun Brigitte

Sedan dess har prinsessan legat lågt men nu stiger hon plikttroget ut på slottet för att delta på det historiska statsbesöket.

Första bilden på Sofia – efter förkylningen

President Emmanuel Macron och hans fru Brigitte anlände alldeles nyss i limousin för att först träffa kungaparet, sedan kronprinsessparet och prinsparet.

Annons

Den kungliga kvartetten väntade ivrigt på sina franska gäster inne på slottet, och mötet förevigades såklart på bild.

Det här är den första bilden på Sofia efter att hon tvingades ställa in Idrottsgalan på grund av kraftig förkylning, och hon är tillbaka i sitt vanligt strålande jag.

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip ler mot varandra
Prinsessan Sofia är tillbaka i full kraft.Claudio Bresciani/TT

Dagen till ära har hon klätt sig franskt-inspirerat med en stilren volangklänning, och Victoria och Daniel representerar Frankrike genom sina färgval, med vitt blått och rött.

Annons
Franska presidentparet poserar med prinsparet, kungaparet och kronprinsessparet på slottet
Prinsessan Sofia har tillfrisknat från sin förkylning och är tillbaka i full kraft.Claudio Bresciani/TT

Sofia har redan gjort arbetscomeback efter sin förkylning. Förra veckan deltog hon i ett styrelsemöte för prinsparets stiftelse – men det här är såklart en mycket större affär.

Och nu har kungligheterna två intensiva dagar framför sig. För kungaparet blir det också en dag i Lund och i morgon kväll avslutas kalaset med svarsmingel och studentafton.

Så reser presidentparet till Sverige

Presidentparet är i gott sällskap även utöver sina kungliga värdar. Macron och Brigitte har ett följe på närmare 100 personer av ministrar och businessfolk.

Man kan även räkna med att de har egen stylist och frisör till fru Macron, och här för att bevaka presidentparet på slottet är över 70 journalister och fotografer.

Ännu är dagen ung – Svensk Damtidning är med under hela besöket!

Foto: TT

Annons