Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Första livstecknet – efter att Victorias kungliga väninna bröt ryggen

31 jan, 2022, 18:21 
Kronprinsessan Victoria Prinsessan Astrid

Kronprinsessan Victorias väninna prinsessan Astrid bröt ryggen i september och sedan har det varit oroväckande tyst – ända fram till nu.

Annons
3 kungliga snackisar vecka 4!Brand logo
3 kungliga snackisar vecka 4!

Oron har varit stor. Och tystnaden från det belgiska hovet total.

Men nu kommer äntligen ett livstecken från kronprinsessan Victorias vän och kollega prinsessan Astrid – det första efter att hon i september var med om den svåra olyckan där hon skadades allvarligt och vårdades för frakturer på flera ryggkotor.

Prinsessan Astrid Kronprinsessan Victoria
Kronprinsessan Victoria och prinsessan Astrid. De brukar oftast träffas i välgörenhetssammanhang, som vid den här middagen i Versaille.

Prinsessan Astrids återkomst ägde rum utanför klosterkyrkan i Muri i Schweiz, dit hon rest för att ta farväl av sin 91-åriga svärmor Margherita av Österrike-Este.

Annons

Astrid anlände till begravningen stödd på en anhörigs arm, och vid sin sida hade hon både sin man prins Lorenz och sin bror, Belgiens kung Philippe.

Och trots att sammanhanget var så sorgkantat, så var lättnaden ändå stor bland de hovexperter som var på plats – eftersom det funnits farhågor om att Astrid blivit kritiskt skadad och fått men för livet.

På bilderna ser hon dock ut att röra sig obehindrat.

Prinsessan Astrid
Prinsessan Astrid på väg för att ta avsked av sin svärmor. Bland de 150 begravningsgästerna fanns även kungligheter från Luxemburg och Liechtenstein.

Prinsessan Astrids svåra olycka

Det var i början av september som det belgiska hovet gick ut med en officiell kommuniké där de informerade om prinsessan Astrids olycka. Det finns inga närmare detaljer om hur den ska ha gått till, mer än att det ska ha rört sig om någon form av träning eller idrottsaktivitet.

Annons

Fembarnsmamman prinsessan Astrid är i vanliga fall en av det belgiska kungahusets mest aktiva medlemmar – och en mycket uppskattad kollega till kronprinsessan Victoria. De är dessutom släkt via Astrids svenska farmor drottning Astrid, som föddes som svensk prinsessa.

Senaste gången 59-åriga Astrid sågs i ett officiellt kungligt sammanhang var när Belgien firade sin nationaldag den 21 juli. Då satt hon på podiet bredvid sin bror kung Philippe och sin svägerska drottning Mathilde.

Men efter olyckan i september har inga offciella uppdateringar gjorts om henne eller hennes hälsotillstånd.

Prinsessan Astrid
Prinsessan Astrid har fem barn: Prinsessan Laetitia Maria, 18, prinsessan Luisa Maria, 26, prins Joachim, 30, prinsessan Maria Laura, 33, och prins Amedeo, 35.

Foto: TT.

Annons