Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Prinsessan drabbad av stor sorg – pappan död

24 jan, 2022, 11:07 
Han var den bedragna äkta mannen – och nu är han död, efter att ha varit en av parterna i årtiondets stora kungliga otrohetsdrama.
Annons
Här är Europas alla kungahus!Brand logo
Här är Europas alla kungahus!

Prinsessan Delphine sörjer sin pappa – i alla fall den som officiellt var hennes far i 50 år och vars efternamn hon bar lika länge.

Näringslivsprofilen Jacques Boël, 92, var en av Belgiens rikaste personer och medlem av en familj som hade gjort sig en förmögenhet inom stålindustrin. Men mest känd blev han alltså för att ha blivit bedragen i hela 20 år.

1962 gifte han sig med den 21-åriga belgiska adelskvinnan Sybille de Selys Longchamps, ett äktenskap som slutade i skilsmässa 1978, efter att Sybille varit ihållande otrogen med kung Albert och 1968 fött hans dotter Delphine. Som Jacques Boël alltså tog på sig faderskapet för.

Annons
Prinsessan Delphine, tidigare Delphine Boël, med sin mamma Sybille de Selys Longchamps
Prinsessan Delphine med sin mamma Sybille, som i 20 år hade ett förhållande med Belgiens kung Albert.

Och så rullade det på fram till att Delphine fick nog av dubbelspelet och drog in kung Albert i en sex år lång och bitvis blodig rättstvist.

Hennes officiella pappa Jacques Boël höll sig utanför så gott han kunde, fram till att detta mycket utdragna och offentliga drama resulterade i att kung Albert fick krypa till korset efter ett DNA-test och tvingades erkänna att han är Delphines biologiska pappa.

Annons

Belgiens nya prinsessa: Konstnären Delphine

Så fick Belgiens kungahus två nya prinsessor och en prins över en natt, prinsessan Delphine och hennes tonårsbarn prins Oscar och prinsessa Josephine.

Och den nu avlidne Jacques Böel miste samtidigt sin dotter.

Prinsessan Delphine, tidigare Delphine Boël, med drottning Paola och kung Albert
Prinsessan Delphines första stela möte med sin riktiga pappa kung Albert och hans bedragna fru drottning Paola i deras vardagsrum på slottet Belvedere.

Foto: TT.

Annons