Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Frågan om kungafamiljen får SVT att tystna: "Vi kan inte svara"

25 jun, 2024, 17:30 
Albin Bramstedt
Drottning Silvia och kung Carl Gustaf.
Kungen och drottningen brukar inte närvara på "Allsång på Skansen".TT Nyhetsmorgon
När Svensk Damtidning frågar SVT om kungafamiljen så kan de inte ge något riktigt svar.
Annons
Drottning Silvia på uppdrag – stora hjärtefråganBrand logo
Drottning Silvia på uppdrag – stora hjärtefrågan

Sveriges kungafamilj är inte bara en viktig internationell representant – de är också viktiga att ha innanför vårt lands gränser.

Genom att närvara på olika galor och stiftelser samt fira svenska högtider ihop med befolkningen står familjen för ett gediget arbete – som aldrig tar slut.

Schemat är ofta fullspäckat och trots att kungen och Silvia är 78 respektive 80 år så åker de under årets alla månader till nya destinationer.

Den 14:e juli fyller kronprinsessan Victoria år, och då ska kungafamiljen traditionsenligt vara på bland annat Sollidens Slott i Borgholm.

Annons
Kungen och drottningen.
Kungaparet besöker ofta Sollidens Slott.Jonas Ekströmer/TT

Men det händer även saker i Stockholm. På tisdagskvällen är det nämligen säsongspremiär för SVT:s "Allsång på Skansen" och många undrar om kungafamiljen kommer vara på plats.

Nu har SVT kommit med ett osäkert besked.

Estelles idoler uppträder

För trots att kungafamiljen inte brukar se allsången på plats så hade det såklart varit roligt att se dem sittandes i publiken.

Flera stora artister kommer uppträda. Under säsongens första program är artisterna Molly Hammar, Albin Lee Meldau, Tina Ahlin, Marlena Ernman med Orsa Spelmän, ADAAM och även prinsessan Estelles favoriter: Marcus & Martinus.

Annons
Kungen och drottningen.
Kärleken mellan vår kung och drottning är verkligen påtaglig!Photo: Sara Friberg/The Royal Court of Sweden

Det hade varit så kul att se Estelle digga med till den norska duon. Därför frågade Svensk Damtidning SVT om det finns någon möjlighet att se kungligheterna i publiken under säsongen.

– Tyvärr kan vi inte svara på om kungafamiljen är inbjudna eller kommer närvara, skriver SVT:s presstalesperson Marilinn Almgren Klevhamre till Svensk Damtidning.

Inga klara besked från tv-kanalen.

Familjen äntligen samlad

Men som tur är kommer i alla fall hela kungafamiljen vara bosatt i Sverige. Efter att prinsessan Madeleine, 42, Chris O'Neill, 49, och deras tre barn Leonore, 10, prins Nicolas, 9, och prinsessan Adrienne, 6, bott utomlands i flera år är det nu bekräftat att familjen flyttat till Sverige.

Annons

Chris anlände dock inte tillsammans med resten av familjen, men förväntas fira sin födelsedag ihop med de svenska kungligheterna den 27:e juni.

Det har även pratats mycket om familjens osålda hus i Florida, som fortfarande har frågetecken kring sig.

Men det viktigaste är såklart att de älskade kungligheterna återigen bor i Sverige.

Foto: Photo: Sara Friberg/The Royal Court of Sweden, Jonas Ekströmer, TT

Annons