Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Glädjebeskedet! Charlene och Alberts stora familjelycka – efter svåra åren

17 nov, 2022, 12:00 

Vilken glädje för fursteparet!

Annons
5 saker du inte visste om furstinnan CharleneBrand logo
5 saker du inte visste om furstinnan Charlene

Furstinnan Charlene och furst Albert har ständigt världens blickar på sig. Det har ryktats om en separation och Charlene har tampats med hälsobekymmer – men nu verkar lyckan ha vänt.

Charlene har sett piggare ut än någonsin, och fursteparet kärare ut än någonsin.

Ja, man kan verkligen konstatera att paret har medvind, för nu trillar ännu ett glädjande besked in!

Har inte kunnat fira normalt

Det var inte bara "vanligt" folk som fick stryka planer i kalendern och tänka om när corona-pandemin svepte in över världen. Otaliga kungliga tillställningar fick ställas in, anpassas, eller skjutas upp, och ett tag var det oerhört grått i den annars så glammiga kungliga sfären.

En stor del av kungligheternas tillvaro handlar ju om att träffa folk, om det så är på galamiddag eller möta invånarna ute på stan. Fursteparet var inget undantag.

I flera år har Monacos nationaldagsfirande inte varit sig likt. 2020 innebar de lokala restriktionerna i landet att alla uppmanades att minska sina sociala kontakter och obligatorisk användning av munskydd, så ett pampigt firande var helt enkelt otänkbart.

Annons
Charlene och Albert under Monacos nationaldagsfirande år 2020
Firandet 2020 var sig inte likt med tanke på den oroliga tiden i världen.

Året därpå såg det ljusare ut på pandemifronten, men då var den en annan oro som tog udden av den festliga stämningen.

Det var ju i fjol som furstinnan Charlene kämpade med sin hälsa, och lagom till nationaldagen var hon precis hemkommen till Monaco efter att ha strandats i Sydafrika i ett halv år. Familjen fick fira utan henne, och hennes frånvaro var påtaglig.

Furst Albert med barnen prinsessan Gabriella och prins Jacques
Fjolårets firande blev väldigt känslosamt. Charlene och Alberts tvillingar Gabriella och Jacques dök upp på balkongen med tårdrypande teckningar till sin mamma som inte kunde närvara.

Familjen samlas för att fira

Men i år ser saker ut att gå i precis rätt riktning. Furstendömet Monaco firar sin nationaldag den 19:e november, och det hela är en riktig höjdpunkt i landet. Det är dessutom speciellt på ytterligare ett vis, den 19:e november är det datum som furst Albert officiellt tillträdde tronen!

Annons

Dagen räknas bli fullspäckad för fursteparet och familjen. Enligt Royal central inleds den med högtidlig mässa i St Nicholas-katedralen, och sedan är det dags för folket att få sig en glimt av Charlene, Albert, och tvillingarna på slottsbalkongen!

Slottsbalkongen i prinspalatset i Monaco
Här väntas det bli full rulle på lördag – och furstfamiljen får möta folkets jubel!

Det tros också bli en härlig familjeträff. Alberts syster prinsessan Caroline med familj och barn brukar medverka vid ceremonin, och senare på kvällen vankas galamiddag i Montecarlo där ännu fler familjemedlemmar ansluter

Annons

Under förra årets glammiga middag var hela gänget på plats: till och med Charlenes bröder Sean och Gareth. Vilken lycka!

Furstinnan Charlenes bröder Sean Wittstock och Gareth Wittstock
Charlenes bröder, Sean och Gareth Wittstock var även med och firade Monacos nationaldag 2018. Förhoppningsvis dyker de upp i år igen!

Foto: TT

Annons