Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Här avslöjas bluffen om prinsessan Sofia i sändning – reagerar starkt: "Gillar inte"

12 dec, 2023, 19:00 
Prinsessan Sofias Nobel-bluff synas i Nyhetsmorgons sändning. Och det är inte alla som gillar vad dom hör.
Annons

Det råder fullständig Nobel-yra runt om i landet just nu, efter helgens stora bravader. Klänningarna synas av experter och smyckena analyseras in i minsta detalj.

Särskilt har prinsessan Sofia stått i fokus. Hennes svarta Nobelklänning fick toppbetyg – men det har också tisslats och tasslats om hennes smycken. I Nyhetsmorgon avslöjas bluffen – och folk reagerar starkt.

Därför känner du igen Victorias & Silvias klänningar • Sofias bluff med smyckena • Därför nobbar Madeleine Nobel – 3 kungliga snackisar från Nobel 2023!Brand logo
Därför känner du igen Victorias & Silvias klänningar • Sofias bluff med smyckena • Därför nobbar Madeleine Nobel – 3 kungliga snackisar från Nobel 2023!

Sanningen bakom prinsessan Sofias djärva Nobel-beslut

På hjässan bar prinsessan Sofia sin älskade bröllopstiara, med gröna toppar. Den fick hon i bröllopspresent av kungaparet, och är givetvis ovärderlig. Däremot har den analyserats av experter, och uppges vara värd så mycket som 40 miljoner kronor.

Sofia hade riktigt pampiga smycken runt halsen, som fick alla kungafans där ute att titta lite extra noga. Kunde det vara någon historisk släktklenod?

Annons

Men svaret var nej. Svensk Damtidning pratade med Hanna Hellberg, som ofta hörs Smyckespodden och driver Instagram-kontot Magpie Memoirs. Hon berättade att smyckena inte var fullt så exklusiva som de såg ut:

– Prinsessan Sofias maffiga vita halsprydnad är faktiskt två separata halsband som hon valt att bära samtidigt. Effekten är imponerande - det passar verkligen hennes svarta Andiataklänning. På håll kan man lätt tro att det är några miljoner diamanter hon har om halsen, men skenet bedrar: halsbanden kommer från Swarowski och är bijouterismycken.

Prinsessan Sofia under Nobelbanketten 2023
Sofia glittrade som en diamant!

Prinsessan Sofias bluff avslöjad i Nyhetsmorgon

I Nyhetsmorgon går Emilia de Poret och Lie Lundberg igenom gästerna och kungligheternas Nobelkläder, och fastnar lite extra vid just Sofia.

Annons

Ja, även de har full koll på hennes "bluff":

– Halsbandet är privat, det är kristall. När jag såg det först tänkte jag: Oj, oj oj! Här pratar vi rena saker, karat! Men det är privat, och det är inte diamanter. Däremot så tror jag att broschen som hon har är diamanter, konstaterar Lie Lundberg.

– Men sticker det ut? frågar programledaren Soraya Lavasani

– Jag tycker att det kändes som att här, här har vi nånting...Och det var det ju, det är mycket vackert. Men det är inte ädla stenar.

På Instagram-kontot Royal Fashion Police skriver man hur mycket de nya Swarowski-smyckena kostar, och gemensamt kostar de runt 17 700 svenska kronor. I kommentarsfältet reagerar de kräsna kungafansen på Sofias beslut:

"Jag gillar inte alla de tillagda inte så billiga "billiga" smyckena. Om hon hade hållit sig till chokerhalsbandet skulle jag nog säga att det är okej. Jag gillar klänningen" Kommenterar en följare.

"Utseendet på halsbanden är irriterande. Det ser ut som plast. Jag gillade det inte alls." Skriver en annan.

Samtidigt hyllas Sofia för att hon bär "billigare" smycken – och allt klär ju en skönhet!

" Jag älskar att hon bar Swarovski... Allt måste inte vara arvegods för att ha effekt. Och som ett kungligt fan är det så spännande att en vanlig person kan köpa något som deras favvo-kungliga stilikon bär!"

Foto: TT/TV4

Annons