Här döljer Victoria sorgen på festen – bara timmar efter beskedet

11 maj, 2023, 13:05 
Under onsdagen hölls en stor fest i Childhoods ära på Gröna Lund, och kronprinsessan Victoria var på plats. Men hon bar på en sorg.
Annons

Vilken succé det blev under onsdagskvällen – den stora festen på Gröna Lund! Det var prinsessan Madeleine som ihop med sina vänninor styrt en vårfest i Childhoods ära, och för att kickstarta drottningens 80 års firande.

Kronprinsessan Victoria strålade – men det fanns ju också en tung sorg.

Johan T Lindwall: ”Madeleine finns vid sin dotters sida”
Johan T Lindwall: ”Madeleine finns vid sin dotters sida”

Stora saknaden på prinsessan Madeleines fest

Ja, det är tydligt att det var något som saknades under den soliga försommardagen. Alla var där: Kronprinsessan, kungaparet, värdinnorna Louise Gottlieb, Katarina von Horn och Lovisa de Geer – och 250 inbjudna gäster.

Men tomrummet efter en av huvudpersonerna var stort, prinsessan Madeleine. Hon är vice hedersordförande för Childhood, och var givetvis med i partykommitén, det här var ju hennes partaj!

Annons

Hon skulle hoppa på ett flygplan hem till Sverige för att fira stort, men plötsligt, bara timmar innan, kom det trista beskedet. Resan är inställd.

Drottning Silvias sorg efter beskedet om barnbarnet Leonore

Madeleine blev kvar i Florida, och anledningen bakom det var att hennes dotter prinsessan Leonore skadat sig. Uppgifterna från Childhood var att hon brutit armen, och att familjen väntar på en operationstid.

Hastigt tvingades kronprinsessan Victoria rycka in, för att finnas där vid sin mors sida. Och även om det var en glädjens dag, fanns ju som sagt den där sorgen över att Madeleine inte fick vara med och se hur fint allt hon ordnat blev.

Annons

Expressen fick en pratstund med drottning Silvia, som var märkbart ledsen över nyheten om sitt barnbarn. Hon kallade det för "väldigt sorgligt".

– Prinsessan Madeleine har gjort allt hon kunnat för att komma hit. Samtidigt insåg hon att hon måste vara med sin lilla dotter när hon opereras. Så jag tror att alla är förstående men det är klart att det inte är lätt. Det är inte lätt för lilla Leonore.

I ett tal drottningen höll under middagen gjorde hon det tydligt på nytt att hon var ledsen över att Madeleine inte kunde komma:

– Tillsammans med sina vänner har hon planerat och förberett denna kväll i detalj. Jag är förstås ledsen att hon inte kan vara med oss här idag, men samtidigt förstår jag att hon som mamma väljer att vara hos sin dotter som brutit armen och behöver sin mamma som mest.

Ja, vilken besvikelse. Men nu är det inte lång tid kvar alls till flyttlasset går – och Madeleine och familjen är här permanent!

Foto: Stefan Jerrevång

Annons