Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Här tar drottningens hundar farväl – hjärtskärande bilden

Här tar drottningens hundar farväl – hjärtskärande bilden

Nu skiljs de åt.

Här anländer kungen och Silvia – hederplats på första raden
0:57

Efter reklamen: Här anländer kungen och Silvia – hederplats på första raden

(0:57)

Slå på ljud

Under måndagen begravdes drottning Elizabeth. Det var en historisk händelse och något vi förmodligen aldrig kommer uppleva igen. Begravningen var värdig för drottningen och alla hennes nära och kära närvarade för att ta ett sista farväl av en älskad mamma, en älskad morfar, och även en älskad ledare som lyckades ena Storbritannien under en lång tid.

Begravningen, som ägde rum i Westminster Abbey, sågs av över tre miljarder människor runtom i världen. Dessutom hade hundratusentals samlat sig för att vinka adjö.

När allt var nästan över och de flesta hade gått hem fick familjen en privatstund med drottningen. Kung Charles, prins Harry och William med respektive närvarade för att föra drottningen till hennes sista vila.

Med fanns också Elizabeths älskade hundar. Corgisarna Sandy och Muick, dorgin Candy och 4-åriga cocker spanieln Lissy – döpt efter drottning Elizabeth själv.

Hjärtskärande bilden på drottningens hundar

Hundtränaren Monty Roberts har tidigare berättat att drottningen hade tänkt att inte skaffa fler hundar när hennes gamla corgis gick bort. Anledningen var att hon inte ville lämna dem efter sig när hon själv går bort.

Drottning Elizabeth kelar med dorgin Candy, en bild som togs i våras. Foto: TT.

Här bryter Meghan mot flera hundra år gamla traditionen – splittringen med Kate

Men sedan kom prins Andrew med två valpar förra våren, när hon kände sig ensam efter prins Philips död. Och sedan flyttade 4-åriga cockern Lissy in i januari.

Under måndagens begravning var hundarna på plats för att hedra – och ta farväl – av deras matte.

Den hjärtskärande bilden, som nu sprids som en löpeld på sociala medier, har fått många att reagera och visa sympati. Hundarna har förlorat en mamma och en älskvärd matte. Hundarna kom ut i går när kistan var påväg mot graven, omringad av nära och kära. De hade koppel på sig och två av personalen vakade över dem.

Det som händer med hundarna nu när Elizabeth är död är fortfarande oklart. Det mest troliga anses vara att det blir prins Andrew som tar sig an dem. Eftersom det också var han som gav sin mamma corgivalparna Muick och Sandy.

Justin Setterfield

Kates beslut för Charlotte på begravningen – detaljen i smycket avslöjar hemliga gesten

Utskällda kungligheten visar sig nära Elizabeths kista – tittarna upprörda: "Äckligt"