Hemska beskedet till prins Philip på sjukhuset: "Värsta jag hört"

Prins

När skandalen härjar som mest i kungafamiljen har prins Philip fått fruktansvärda nyheter på sjukhuset.

Prins Philip är inne i ett av sitt livs tuffaste perioder. Hans hälsa, som har varit sviktande i decennier, är nu inne i en rejält jobbig fas.

Den 16 februari blev han akut inlagd på sjukhus. I skrivande stund har han varit inlagd i över tjugo dagar, vilket gör detta till hans längsta sjukhusvistelse någonsin. Dessutom har han tvingats genomlida en hjärtoperation.

Prins Philip har fått ett fruktansvärt besked på sjukhuset

Mitt under allt detta har hans sonson prins Harry och dennes maka Meghan Markle gjort en skandalomsusad intervju med tv-jätten Oprah Winfrey. I intervjun riktade Meghan och Harry hårda anklagelser mot familjen som Philip tillhört med stolthet i över sjuttio år.

Oprah blev själv chockad när Meghan delade med sig av något som hände när hennes son Archie ännu inte var född.

– Månaderna då jag var gravid med honom, hade vi diskussioner med kungafamiljen, de sa 'han kommer inte att få säkerhetspersonal, han kommer inte att få en titel', och också oro och samtal kring hur mörk hy han skulle få när han föddes, säger Meghan i intervjun med Oprah.

"Det är fruktansvärt"

ITV:s kungareporter Chris Ship trycker på att detta är ett högst uppseendeväckande avslöjande.

– Det Meghan säger att Buckingham Palace ändrade reglerna så att Archie inte skulle bli prins. Hon antydde att hudfärgen skulle kunna vara anledningen, säger Chris.

– Det är ganska allvarligt. De försvarade drottningen genom hela intervjun, men samtidigt kritiserar de institutionen som hon styr.

Piers Morgan, tv-personlighet och öppen Meghan-kritiker tycker att timingen för intervjun är uselt vald. Han menar att det är respektlöst mot Philip, att han får höra detta när han ligger i en sjukhussäng.

– Att hon målar upp kungafamiljen som ett gäng rasister är den värsta anklagelsen mot dem som jag någonsin hört i hela min karriär, säger Piers.

– Det är fruktansvärt.

LÄS MER: Lars Lerin berättar – julen han var nära att förlora allt

LÄS MER: Babben Larssons liv med nya kärleken: "Största lyckokänslan"

LÄS MER: Julvärdarnas okända tragedier: "Slutade fira jul"