Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Hemska sanningen – därför var Madeleines hus så svårt att sälja

05 jul, 2024, 17:00 
Prinsessan Madeleine
TT
Därför har prinsessan Madeleine och Chris O'Neill haft så svårt att sälja sitt hus.
Annons

I början av juli kunde Svensk Dam avslöja att prinsessan Madeleine och maken Chris O'Neill äntligen fått sålt sitt hus i Pinecrest, Florida. Slutpriset låg på ungefär 69 miljoner svenska kronor.

Försäljningen blev en utdragen historia, och Madeleine och Chris tvingades sänka priset på huset flera gånger om.

Så mycket apanage får prinsessan MadeleineBrand logo
Så mycket apanage får prinsessan Madeleine

Hemska sanningen – därför var Madeleines hus svårsålt

Varför dröjde det så länge innan en affär kunde ros i hand? Erfarne journalisten Cecilia Bolter tror att hon sitter på sanningen.

Prinsessan Madeleines hus
Varför var denna vackra skapelse så svårsåld?Zillow.com

– En sak som möjligtvis kan förklara den ovanligt utdragna försäljningen kan vara inbrottet som paret utsattes för, vilket hände för drygt ett år sedan, varpå Madeleine vägrade att flytta hem igen, enligt nyhetskällor, skriver Cecilia för sajten News55.

Annons

– Rykten sprids som ringar på vattnet och potentiella köpare kan ha dragit öronen åt sig och förfasats över bristen på säkerhet i området. Säkerhet betyder mycket för fastighetsvärde i USA, liksom platsen.

Inbrottet som skakade om kungafamiljen

Inbrottet i fråga skedde i ett annat hus än det som precis sålts, men det var beläget i samma område, Pinecrest. Svensk Dam har tidigare kartlagt exakt vad som blev stulet i kuppen.

Bland annat blev Chris av med flera lyxklockor, vintage-modeller köpta från handlare i New York.

Men Cecilia tror att den höga prislappen också kan ha spelat sin roll i att skrämma bort potentiella intressenter.

– Det som bäst kan förklara svårigheterna att sälja Madeleines och Chris hem är prisläget. Många tänker sig billigare hus i Florida, vilket förklarar den höga andelen pensionärer som slår sig ner: Priser och klimat. Det är vanligt att folk vill göra “fastighetsklipp” i Florida; köpa billigt, renovera och sälja dyrare. Ser man till amerikaners “medianbudget” i pensionsåldern är fastigheter upp till fem miljoner svenska kronor betydligt vanligare, skriver Cecilia.

Annons