Hemskt besked för prins Philip – efter hjärtoperationen

Prins Philip

Prins Philip har genomgått en hjärtoperation och tvingas nu återigen byta sjukhus. Totalt har 99-åringen tillbringat 18 dagar på sjukhus.

Under måndagen flyttades prins Philip från King Edward VII:s sjukhus till Saint Bartholomew-sjukhuset, uppger Royal Central.

Där genomgick 99-åringen under onsdagen en hjärtoperation. Nu har vi fått en ny uppdatering kring Philip: Prinsen har flyttats tillbaka till det första sjukhuset.

Sjukhusvistelsen kommer med ett dyster besked.

Prins Philip på sjukhus – det har hänt

Den 16 februari meddelade Buckingham Palace att prins Philip förts till King Edward VII:s sjukhus.

"Hertigens inskrivning är en förebyggande åtgärd, på Hans kungliga höghets doktors inrådan, efter att han inte känt sig helt frisk", gick då att läsa i ett pressmeddelande.

Senare fick vi veta att prinsen vårdades för en infektion. Vilken typ av infektion har inte kommunicerats.

Slottet har inte heller lämnat ut information om prinsens operation. Antagandet är dock att det handlar om en så kallad "stent" som används för att vidga hjärtats blodkärl.

Detta ingrepp tvingades Philip genomgå redan 2011 under akuta former.

LÄS MER: Sanningen om prins Philips hälsa

Dystra beskedet till prins Philip

Sjukhusvistelsen innebär att Philip slagit ett ovälkommet rekord. Totalt har 99-åringen varit 18 dagar på sjukhus vilket är den längsta tiden någonsin för prinsen.

Sist Philip hade en längre sjukhusvistelse var 2013. Då tillbringade prinsen elva dagar på sjukhus i samband med en bukoperation, uppger Royal Central.

Buckingham Palaces uppdateringar om Philips hälsa har hela tiden varit hoppingivande. Prinsen svarar på behandlingen och är bekväm, har varit budskapet.

Hertiginnan Camilla har dock medgivit att det finns stunder då Philips behandling "gör ont". Även hon har dock poängterat att prinsens tillstånd förbättrats.

Foto: TT

LÄS MER: Brittiska hovets besked om prins Philip

LÄS MER: Första bilden på länge: Grattis prins Philip 99

LÄS MER: Sorgebeskedet från drottning Elizabeth: Stänger ute familjen