Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hjärtskärande bilder – Albert och barnen efter Charlenes kollaps

06 sep, 2021, 18:19 
Charlene Albert Barnen
Furst Albert på tjänsteresa, ensam med barnen. Medan Charlene fortfarande låg på sjukhus efter sin kollaps.
Annons
Charlenes alla frisyrer genom åren!Brand logo
Charlenes alla frisyrer genom åren!

Sedan i maj har 63-årige furst Albert ensam haft hela ansvaret för sina sexåringar, tvillingarna prins Jacques och prinsessan Gabriella. Och nu skulle han åka på officiellt besök till Irland.

Så vad gör en statschef och solopappa då?

Svar: Tar med sig barnen. Och deras nanny.

Samtidigt låg hans fru och barnens mamma furstinnan Charlene, 44, enligt uppgift fortfarande på sjukhuset Netcare Alberlito Hospital i Ballito, norr om Durban i Sydafrika, efter sin plötsliga kollaps dagarna innan. Enligt mediauppgifter ska hon ha skrivits ut först i går söndag.

Sjukhuset Durban Charlene kollaps
Sjukhuset där furstinnan Charlene vårdats.

Vad som drabbade Charlene i förra veckan är inte känt, men enligt tidigare officiella uppgifter från hovet i Monaco (och från henne själva) ska det vara en svår bihåleinfektion som ligger bakom hennes långvariga vistelse i Sydafrika.

Annons

Samtidigt kokar Monaco av skilmässorykten.

Men på Irland rullade furst Alberts officiella besök på. Han togs emot av presidenten Michael D Higgins och hans fru Sabina i residenset och efter lunch anlände Albert och barnen till Trinity College på tidiga eftermiddagen.

Furst Alberts mångmiljongåva

En av anledningarna till besöket var att det i år är 60 år sedan Alberts mamma Grace Kelly (som hade en irländsk farfar) och pappa furst Rainier var på statsbesök på Irland. En annan att Albert och Charlene gjort en officiell donation på motsvarande tio miljoner svenska kronor till det anrika biblioteket på Trinity College, byggt 1732.

Pengarna ska bland annat gå till en omfattande renovering, och nu avtäcktes den fris där Albert och Charlene fått sina namn inhuggna i marmorn, som tack.

– Det är med stor glädje som jag genom den här donationen kan följa i min mors fotspår, hennes hjärta klappade för Irland. Och min hustru Charlenes förfäder var delaktiga i grundandet av Trinity College, sa furst Albert på perfekt engelska med amerikansk accent.

Furst Albert Prins Jacques prinsessan Gabriella Trinity College Dublin
Tvillingarna på officiellt besök i Dublin. Tur att de har varandra.

Han lyckades också ratta både barnen och statschefsuppdraget, även om han nu hade nannyn en halv meter bort (det är den blonda kvinnan som skymtar bakom Albert på bilden ovan). Och det var också hon som fick alla att skratta när hon mitt i högtidligheterna kom rusande med en kam för att snygga till prins Jacques.

Foto: TT, Palais Princier/Eric Mathon/Instagram, Trinity College Dublin/Instagram.

Annons