Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hovet bekräftar tråkiga nyheten om Chris O'Neill – tunga beskedet

28 mar, 2022, 10:00 
Chris O'Neill och prinsessan Madeleine
Hovet har ett tråkigt besked att ge om Chris O'Neill.
Annons
Därför trivs inte Chris i Sverige!Brand logo
Därför trivs inte Chris i Sverige!

Huvuddelen av Chris O'Neills yrkesliv vigs åt företaget Wilton Payments. Den delen av verksamheten berättade Chris om när han och prinsessan Madeleine gästade SVT-programmet Skavlan.

– Numera har jag slutat arbeta med privatkunder och håller istället på med elektroniska betalningslösningar för större företag. Min uppgift är att hitta affärsmässiga lösningar för storföretag i Europa, sa Chris då.

Hovets besked om Chris O'Neill

Men företaget dras med ekonomiska bekymmer och miljonunderskott. Affärerna går inte strålande för Chris hjärteprojekt.

Och mitt i allt detta har företaget utsatts för en hackerattack, vilket Expressen har rapporterat om. På bolagets hemsida finner läsaren flera konstiga budskap:

Annons

”Ingen betalning nyaste seniorsinglar online dejtingsida”

"Dejtingtjänster online för singlar över 50”

”Mest effektiva mogen online dejtingtjänst gratis sökning”

Det här är självfallet inte bra för Chris och hans samarbetspartners. Men de är medvetna om problemet, det har hovet bekräftat.

– En liten del av webbplatsen har nyligen blivit hackad, vilket är uppmärksammat, har informationschefen Margareta Thorgren sagt till Expressen.

Andra stora krisen

Men Chris affärsproblem går ännu djupare än så. Även Gloucester Rain LLP lider stora förluster.

Chris blev partner i bolaget i maj 2012. Då hette företaget Dr Foster Holdings LLP. Enligt Companies House, den statliga myndighet som har hand om bolagsregistrering i England, är Chris fortfarande en aktiv partner.

Det brittiska kreditinstitutet Endole har länge haft en ganska bister analys av läget i Gloucester Rain LLP. När de har analyserat företagets kreditvärdighet har de delat ut 35 poäng på en 100-poängsskala, vilket innebär att Gloucester Rain LLP är på gränsen till konkurs.

Annons